ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία από το Cyprus Charisma Band στο Δημοτικό κήπο Ρεθύμνου

0

Μια ξεχωριστή συναυλία θα παρουσιαστεί  την Πέμπτη   9 Ιουνίου , στις 21:00 , στον Δημοτικό κήπο  , σε οργάνωση της  Διεύθυνσης  Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου και της τοπικής κοινότητας Γερανίου , μια ολότελα διαφορετική νότα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης , με συναυλίες από το μοναδικό στο είδος του συγκρότημα,  το Cyprus Charisma Band  που συνδυάζει ρεπερτόριο μουσικής ψυχαγωγίας με μαθήματα ζωής.

 Η μπάντα ΧΑΡΙΣΜΑ ή Cyprus Charisma Band ως είναι γνωστή ,δημιουργήθηκε το 2018 από το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «ΧΑΡΙΣΜΑ» και αποτελείται αποκλειστικά από χαρισματικά άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες ή αναπηρίες, ζωντανά παραδείγματα των όσων μπορεί να πετύχουν τα μοναδικά αυτά  ταλέντα με καλλιέργεια και θέληση ψυχής.  Απώτερος στόχος δημιουργίας του Σωματείου και ιδιαίτερα του συγκροτήματος Cyprus Charisma Band’ ήταν η ανάδειξη, η προώθηση και η προβολή καλλιτεχνών με αναπηρία αποδεικνύοντας έτσι ότι η μουσική δεν έχει σύνορα στην διαφορετικότητα, αλλά είναι θεραπευτικός αρωγός για την βελτίωση της ψυχοσωματικής κατάστασης των ατόμων αυτών, την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης τους, την δραστηριοποίηση και ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο, με την ανάδειξη των ταλέντων και ικανοτήτων τους δια μέσω καλλιτεχνικών και άλλων δραστηριοτήτων. 

Το συγκρότημα ΧΑΡΙΣΜΑ αποτελείτε σήμερα από τα βασικά του μέλη όπως την Νεφέλη Αντωνίου στο τραγούδι (γνωστή ως το κορίτσι με την αγγελική φωνή), τον απίστευτα ταλαντούχο τζαζίστα Μιχάλη Μεταξά στο πιάνο, πλήκτρα, ακορντεόν, τον πολυτάλαντο Χρήστο Κασουλίδη στο βιολί, μπουζούκι και τραγούδι, τον έντεχνο Ανδρέα Βοσκό στην κιθάρα και τραγούδι, τον ποιητή και μουσικό Αλέξανδρο James Νεοκλέους στην κιθάρα και τραγούδι.  Την μπάντα επίσης πλαισιώνουν και πολλά άλλα ταλαντούχα Μέλη του Σωματείου όπως τον Ιωάννη Πολυχρόνη  στο τραγούδι, τον Άνθιμο Σολωμού στο μπουζούκι, την Αλεξία Πασχάλη και Χριστίνα Βασιλείουστα φωνητικά, ως επίσης και Σάββα Συμεού και Δημήτρη Νεανίδη στα κρουστά. 

Μαέστρος του συγκροτήματος ο Δημήτρης Κωνσταντίνου.  Μουσικός Διευθυντής του Συγκροτήματος και Πρόεδρος του Σωματείου ΧΑΡΙΣΜΑ ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης, παραγωγός, σκηνοθέτης και συγγραφέας  Σταύρος Σιδεράς.

Η ιδέα για την δημιουργία του Σωματείου γεννήθηκε με αφορμή την νεαρή Νεφέλη η οποία ενώ ζούσε μία φυσιολογική ζωή, λόγω όγκου στον εγκέφαλο και απανωτού εγκεφαλικού ισχαιμικού επεισοδίου έχασε κάθε επαφή με τον κόσμο της και όλες τις ικανότητες προς επιβίωση. Όμως μέσα από την τέχνη και ιδιαίτερα την μουσική, μουσικοθεραπεία και τραγούδι κατάφερε να ανακτήσει βασικές της ικανότητες στην άρθρωση και ομιλία, να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, να αναπτύξει αυτοπεποίθηση και να κοινωνικοποιηθεί. Η αγάπη της για την μουσική και ο ζήλος της να ξανατραγουδήσει, έγιναν το μέσο για να κερδίσει τον άνισο αγώνα για επιβίωση και καταξίωση. Ο απώτερος στόχος τους ήταν να δείξουν στον κόσμο ότι άτομα όπως η Νεφέλη και τα υπόλοιπα ταλαντούχα Μέλη της Μπάντας, αν και έχουν σοβαρές αναπηρίες, έχουν πολλά προτερήματα, δυνατότητες  και ικανότητες μπορούν να προσφέρουν και αξίζουν μία ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Συνεπώς προχώρησαν στη δημιουργία του Συνδέσμου ΧΑΡΙΣΜΑ για να δώσει φωνή και υπόβαθρο σε άτομα με αναπηρίες αλλά και απίστευτα ταλέντα για να αναπτύξουν και να προβάλουν το έργο τους και να ενδυναμώσουν τη αυτοσυνηγορία τους. Ο Σύνδεσμος στηρίζει μουσικούς, τραγουδιστές, ζωγράφους, ποιητές, συγγραφείς και άλλους .

Τα μέλη της μπάντας ΧΑΡΙΣΜΑ αποτελούν  ένα  ζωντανό παράδειγμα των όσων μπορεί να πετύχει ένα άτομο με θέληση, αποφασιστικότητα και υπομονή. Ο Σύνδεσμος ΧΑΡΙΣΜΑ  καθοδηγούμενος από το παράδειγμα της Νεφέλης, δημιουργήθηκε με σκοπό την στήριξη και άλλων πολλών χαρισματικών ατόμων που η τέχνη αποτελεί το μοναδικό μέσο έκφρασης τους. 

 Η είσοδος είναι δωρεάν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ