ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βλέπουμε θέατρο νιώθοντας ασφαλείς! Άνοιξε ξανά το θέατρο του Θεατρικού Περίπλου με την παράσταση του «Κατσούρμπου»

0

   Έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου τα κλειστά θέατρα της χώρας βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας λόγω των μέτρων για τον Covid19, ήρθε η στιγμή – μετά από πολλές περιπέτειες – να επαναλειτουργήσουν!  Ανάμεσα στα πρώτα κλειστά (χειμερινά) θέατρα της Ελλάδας που ξεκίνησαν παραστάσεις μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα ήταν και το θέατρο του  Θεατρικού Περίπλου, συνεχίζοντας την αδιάκοπη προσφορά του στον πολιτισμό της πόλης του Ρεθύμνου.

   Η ομάδα του Θεατρικού Περίπλου, η οποία συμπληρώνει φέτος 33 χρόνια ενεργού δράσης, φρόντισε και προετοίμασε το χώρο του θεάτρου έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να μπορέσουμε όλοι να απολαύσουμε ασφαλείς θεατρικές στιγμές: Για αποφυγή συνωστισμού δεν υπάρχει χώρος αναμονής και οι θεατές οδηγούνται απευθείας στις θέσεις τους, οι οποίες είναι προκαθορισμένες και έχουν ορισθεί σύμφωνα με τις απαραίτητες αποστάσεις. Οι πρώτες θέσεις έχουν απομακρυνθεί από τη σκηνή ενώ πέρα από τους ανθρώπους του θεάτρου που υποδέχονται το κοινό με μάσκες και γάντια, προσωπίδες φορούν και οι ίδιοι οι ηθοποιοί κατά τη διάρκεια της παράστασης (μέτρο όχι απαραίτητο αλλά που ο Θεατρικός Περίπλους επέλεξε να εφαρμόσει για τη μεγαλύτερη ασφάλεια όλων). Αντισηπτικά τζελ υπάρχουν σε ευδιάκριτα σημεία στο χώρο, ο κεντρικός διάδρομος έχει διευρυνθεί ενώ παράλληλα τα μέλη του θεάτρου φροντίζουν για την απαραίτητη απολύμανση πριν και μετά από κάθε παράσταση.

   Ο Θεατρικός Περίπλους δεν το βάζει κάτω και –ξεπερνώντας τις δυσκολίες - προσαρμόζεται σε μια συνθήκη διαφορετική, απαραίτητη όμως για να μείνει ζωντανός  πολιτισμός και οι τέχνες στην πόλη αυτή που δεν θα σταματήσει ποτέ να ονειρεύεται. Οι επιβράβευση για τους κόπους, τα ξενύχτια, τις ατέλειωτες πρόβες και τις ανησυχίες για την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουμε όλοι, ήταν τα λαμπερά χαμογελαστά μάτια των θεατών, που δεν έκρυψαν οι μάσκες, η ενέργεια και η χαρά τους κατά τη διάρκεια της παράστασης μαζί με το δυνατό τους χειροκρότημα στο τέλος και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που άφησαν πίσω τους αποχωρώντας.

   Η παράσταση του «Κατσούρμπου», είναι βασισμένη στην Κρητική Αναγεννησιακή Κωμωδία του Γεώργιου Χορτάτζη και θα παιχτεί για δύο ακόμα φορές το Σαββατοκύριακο που έρχεται (24 και 25 Οκτωβρίου). Τα εισιτήρια δίνονται μέσω προπώλησης η οποία γίνεται Τετάρτη με Σάββατο στο κατάστημα Book Spot (Χειμάρρας 6, Παλιά Πόλη) από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Πληροφορίες: 6945458516 & www.theatrikosperiplous.gr

  

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Γεώργιος Χορτάτζης

Διασκευή Κειμένου: Η ομάδα

Σκηνοθεσία - Διδασκαλία: Μαρία Καντιφέ

Σκηνικά - Κοστούμια: Θωμάς Καντιφές

Μουσική: Βαγγέλης Λινοξυλάκης

Ηχογράφηση / Μείξη τραγουδιών: Θανάσης Παπαθανασίου

Χειρισμός Φωτισμών: Άγγελος Καραβιώτης & Γιάννης Καλλέργης

Χειρισμός Ήχου: Εύη Καννά

Βοηθός Σκηνής: Ελένη Νικολουδάκη

Φωτογραφία Αφίσας: Εύη Καννά

Δημιουργία Αφίσας – Προγράμματος: Γιάννης Καλλέργης

Θεατρολογική Έρευνα, Επιμέλεια Κειμένων Προγράμματος: Άννα Τζανιδάκη

 

Διανομή:

Έρωτας: Ελένη Νικολουδάκη

Νικολός: Μάριος Μαραγκουδάκης

Κατσάραπος και Αρμένης: Γιάννης Σταθάκης

Πουλισένα: Άννα Τζανιδάκη

Αννούσα: Όλγα Καστρίτση

Κασσάνδρα: Ρένα Χατζάκη

Κουστουλιέρης: Βαγγέλης Λινοξυλάκης

Κατσούρμπος: Γιάννης Μαθιουδάκης

Δάσκαλος: Θωμάς Καντιφές

Αρκολιά: Μαρίλυ Αγγελιδάκη

Μούστρουχος: Μαριάννα Φωτοπούλου

Ανέζα του Στενού: Στέλλα Φραντζεσκάκη

Πληροφορίες: 6945458516 & www.theatrikosperiplous.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ