ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ερωτόκριτος σε απόδοση Ψαραντώνη για την… UNESCO

0

Μάλιστα την απόδοση του κορυφαίου αυτού έργου έχει αναλάβει μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής, ο Ψαραντώνης.

Ο γνωστός σε όλους λυράρης με την πιο γνήσια και πιο ανόθευτη «ματιά» του εργάζεται πυρετωδώς για να αποδώσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον «Ερωτόκριτο».

Η «παραγγελία» της UNESCO στον Ψαραντώνη

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν εκπρόσωπος της UNESCO προσέγγισε τον Ψαραντώνη προκειμένου να του αναθέσει αυτό το εγχείρημα.

«Ήρθε ένας άνθρωπος από την UNESCO και μου είπε ότι θέλουν να τους κάμω εγώ τον Ερωτόκριτο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο Ψαραντώνης λέγοντας παράλληλα πως πήγαν μαζί στη Σητεία, στον τόπο όπου γεννήθηκε ο Βιτσέντζος Κορνάρος.

«Μαζί με τον άνθρωπο πήγαμε στη Σητεία κι έπαιξα εκεί στο θέατρο. Εκεί που γεννήθηκε ο Ερωτόκριτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ψαραντώνης.

Στο… επίκεντρο η ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας

Ήδη η απόδοση του «Ερωτόκριτου» έχει ξεκινήσει με τον Ψαραντώνη να βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ηχογράφηση.

«Τον πολεμάω εδώ και καιρό, τον διαβάζω για να τον κάνουμε ωραίο. Θα περιλαμβάνει τα πάντα από τραγούδι και απαγγελίες μέχρι μουσική», υπογράμμισε σχετικά ο Ψαραντώνης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως έχει επιλέξει τα σημεία όπου θα αποδώσει και θα είναι κυρίως η ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας.

Μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το έργο

Ο Ψαραντώνης βρίσκεται στην τελική ευθεία για την απόδοση του έργου καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να είναι έτοιμο.

«Σε λίγες ημέρες μπαίνω στο στούντιο και αρχίζω ηχογραφήσεις. Εντός του 2020 πρέπει να είναι έτοιμο το έργο για να παραδοθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψαραντώνης.

cretapost.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ