ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

0

Με το μήνυμα ¨Σεβασμός στις ανθρώπινες σχέσεις – ΟΧΙ στην έμφυλη βία¨ να παίζει δυνατά στα ηχεία και να προβάλλεται σε οθόνη μπροστά από το Δημαρχείο του Ρεθύμνου, γιόρτασε το Ρέθυμνο την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας WAS2020, την Παρασκευή το βράδυ στις 4 Σεπτεμβρίου!

Περαστικοί σταματούσαν  για να δουν, να ακούσουν, να χαμογελάσουν, να συγκινηθούν, να προβληματιστούν, εισπράττοντας έτσι ποικίλα μηνύματα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας, τη Διεθνή Κοινότητα, την Τοπική Κοινωνία του Ρεθύμνου, το  Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, το Πειραματικό Γυμνάσιο του Παν/μίου Κρήτης και από τους έφηβους μαθητές των σχολείων μας.

Στο αφιέρωμα παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και μεταξύ άλλων δήλωσε: «H πρόκληση της ανάδειξης της κοινωνίας μας σε πρότυπο εξάλειψης της Έμφυλης Βίας και κάθε μορφής βίας, είναι ενεργή. Την αποδεχόμαστε, με τη βεβαιότητα πως από αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση, θα βγούμε σοφότεροι ως άνθρωποι και ακόμα καλύτεροι ως κοινωνία.».

Η κα Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, έστειλε το δικό της μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σεξουαλικής Υγείας αναφέροντας: «Ως κοινωνία και πολιτεία έχουμε την ηθική, κυρίως, υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Με δομές, που θα αγκαλιάσουν και θα στηρίξουν τα θύματα της κακοποίησης θα τους δώσουν δύναμη, κίνητρο και δυνατότητα να σπάσουν της σιωπή τους και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοκυριαρχία και την αξιοπρέπεια.».

Το βίντεο-αφιέρωμα θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες στη σελίδα του Δήμου Ρεθύμνης και στη σελίδα της Α.ΞΕ.Π.Τ (https//www.axept-always.org).

Η ομάδα του Φρίξου – Α.ΞΕ.Π.Τ (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα) ευχαριστεί θερμά  την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τον Δήμο Ρεθύμνης, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, τη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνης,  και με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Ν. Ρεθύμνου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ρεθύμνου.

Επίσης,  τις εφημερίδες Κρητική Επιθεώρηση και Ρεθεμνιώτικα Νέα για το ένθετο υλικό αφιέρωμα στην Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας, τον Κώστα Ρακιντζή, light & sound events, τον Kaloudis  Photography - IKONES PRODUCTION, το Χpress Εκτυπώσεις και φυσικά το πανέμορφο κι εκφραστικό μοντέλο της καμπάνιας,  Μαίρη Θεοδοσίου, την κα Ελευθεριάδου-Γκίκα, Αντιδήμαρχο αλλά κι όλους τους πολίτες που στηρίζουν τις δράσεις της ομάδας!

Η ομάδα του Φρίξου – Α.ΞΕ.Π.Τ σας ευχαριστεί  για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστεί για τη συνεργασία σας!

Μαργαρίτα Γερούκη

Έλενα Βιταλάκη

Αθηνά Τριαματάκη

Δέσποινα Μαυράκη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ