ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα διαφορετικό Φεστιβάλ Τάνγκο: A los Amigos ONLINE!

0

Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτα μέτρα… Αυτό σκεπτόμενη η διοργανώτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου “A los Amigos” , Σοφία Γαλανάκη (Πολιτιστικός Σύλλογος TangoCultural), αποφάσισε να προσφέρει στο κοινό, που εδώ και χρόνια ακολουθεί πιστά τη διοργάνωση, μια διαφορετική και πρωτότυπη εμπειρία μάθησης, επικοινωνίας και χορού, μεταφέροντας όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο διαδίκτυο!

Θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια όλων και προσαρμοζόμενη στις νέες συνθήκες, που προέκυψαν από την πανδημία, η διοργάνωση του φεστιβάλ πήρε εγκαίρως τη γενναία απόφαση να τολμήσει αυτό το “εναλλακτικό” εγχείρημα. Πρωταρχικός στόχος: να προσφέρει στο κοινό τη ζεστασιά και τη φιλοξενία, που έχει συνηθίσει να δέχεται και που το κάνει να επιλέγει συστηματικά το Φεστιβάλ του Ρεθύμνου, αλλά και να αποτελέσει μια προσφορά και ενίσχυση στους καλλιτέχνες, που το πλαισιώνουν και οι οποίοι βιώνουν δυσχερέστατες συνθήκες.

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί: “μα, το τάνγκο είναι πρωτίστως η αγκαλιά και τρέφεται από τη σωματική επαφή των χορευτών, πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μια τέτοια διοργάνωση εξ αποστάσεως;”. Κι όμως γίνεται!

Απόδειξη οι εκατοντάδες συμμετέχοντες από Αργεντινή, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Κίνα, Λιθουανία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, Ολλανδία και φυσικά Ελλάδα, που παρακολούθησαν τις διαδικτυακές εκδηλώσεις του φεστιβάλ με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μαθήματα τάνγκο από τους διακεκριμένους δασκάλους του φεστιβάλ με ζωντανές συνδέσεις με Αργεντινή και Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και διαμένουν, πρωινά μαθήματα stretching για χορευτές, διαδικτυακές βραδινές “μιλόνγκες” με μουσική από τους dj του φεστιβάλ -διάσπαρτοι σε όλη την Ευρώπη (Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο & Ελλάδα) με ζωντανά και βιντεοσκοπημένα shows, απογευματινά “τάνγκο καφέ” με παρουσιάσεις της ιστορίας του φεστιβάλ και εικόνες του Ρεθύμνου, ντυμένες με υπέροχη μουσική από τους djs, οι οποίες προβάλλονταν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, ομιλίες για τη μουσική και την ιστορία του τάνγκο και συζητήσεις με τους μαέστρους και με χορευτές από όλο τον κόσμο για τη νέα πραγματικότητα αλλά και τη νέα εμπειρία ενός διαδικτυακού φεστιβάλ τάνγκο!

Η εκδήλωση έληξε το βράδυ της Κυριακής 30 Αυγούστου με τις ευχαριστίες όλων των συμμετεχόντων γι’ αυτή την ευκαιρία επικοινωνίας σε δύσκολους καιρούς. Αλλά και με τις ευχές όλων να σμίξουμε ξανά στο Ρέθυμνο την επόμενη χρονιά για το 9ο Φεστιβάλ Τάνγκο “A los Amigos”, που προγραμματίζεται για τις 1-5 Σεπτέμβρη 2021.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ