ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δικαίωσε την φήμη του το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου

0

Η πρεμιέρα έγινε την περασμένη Παρασκευή 7 Αυγούστου και ακολούθησαν ακόμα δύο παραστάσεις το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Αυγούστου. Υπολογίζεται, ότι περίπου 2000 άτομα παρακολούθησαν τις παραστάσεις τις ημέρες αυτές, κοινό, που προσήλθε με όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις, επιβεβαιώνοντας με την παρουσία και την στήριξη του την σημαντικότητα των θεσμών που εκπροσωπούν τα "Ταλλαία" και το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου. 

Η παράσταση, η οποία ανεβαίνει από την Κεντρική Σκηνή, δεν έκλεισε τον κύκλο της. Ωστόσο, η παρουσίαση της το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί και από τους τρέχοντες παράγοντες της πανδημίας.

«Ο κατά φαντασίαν κερατάς» ανήκει στα πρώιμα έργα του Μολιέρου και, παρόλο που είναι σχεδόν άγνωστο στο ελληνικό κοινό, ωστόσο θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα του. Από τον ίδιο τον Μολιέρο παίχτηκε 122 φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ενώ η Comédie Française παρουσιάζει τακτικά το έργο μέχρι σήμερα στο γαλλικό κοινό.

Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική μονόπρακτη φάρσα που φέρει ευδιάκριτα τις καταβολές της από την ιταλική Comediadell’ arte. Τόσο οι χαρακτήρες του έργου, όσο και το πλήρες από κωμικά και φαρσικά ευρήματα περιεχόμενο μας παραπέμπουν στην ιταλική φάρσα που ο Μολιέρος τη γνώριζε πολύ καλά.

Σε σύγχρονη εκδοχή η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, προσέθεσε ακόμα μία επιτυχία στο ενεργητικό της και ετοιμάζεται να ανοίξει νέους ορίζοντες, ανακαλύπτοντας δρόμους και περάσματα μέσα στον μαγικό κόσμο του θεάτρου. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση - Διασκευή:

ΓιωργήςΒενετούλιας, Βασίλης Ξενικάκης

Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμια - Φωτισμός - Μουσική:

Βασίλης Ξενικάκης

Βοηθός Σκηνογράφου:

ΒίκηΤσιντάρη

Κατασκευές:

Ματθαίος Γιαννούτσος, Χρυσή Καραδάκη

Κατασκευή Κοστουμιών:

Πόπη (Ελοΐρα) Τσιμπισκάκη

Οδηγοί Σκηνής:

Γεωργία Γαλλιάκη, Γιάννης Ορφανός

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Σγαναρέλλο: Διονύσης Ξενικάκης

Λουΐζα: Γεωργία Γαλλιάκη

Λέλιο: Αντώνης Μανωλούδης

Σέλια: Ανδρομάχη Σαπουντζή

Τουανέτα: ΒίκηΤσιντάρη

Ρενέ: Μιχάλης Φλουρής

Γκορζιμπούς: Ιάκωβος Σπυριδάκης

Βιλπρεκιάν, Οργκόν: Γιάννης Ορφανός

Παραγωγή: Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» - Ταλλαία 2020

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ