ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oλοκληρώθηκε το Εργαστήριο Λιθοδομής στις Μαργαρίτες

0

Το απόγευμα της Κυριακής στις 2 Αυγούστου έληξε με μια τελευταία συνάντηση για συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων, το Εργαστήριο Συντήρησης και Αποκατάστασης  Λιθοδομής στις Μαργαρίτες.

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο με δάσκαλο τον παλιό τεχνίτη Γιάννη Αλεφαντινό,  όσο και στις παράλληλες δράσεις ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και κατέδειξε την ανάγκη της συνέχισης αυτής της προσπάθειας από την «Κοιν. Σ. Επ. ΡΟΔΑΚΑΣ» Ομάδα Προφορικών Αφηγήσεων Μαργαριτών, με μια επόμενη συνάντηση στην οποία θα δουλευτεί η ξερολιθιά αλλά και άλλα είδη λίθινων κατασκευών.

Η γνωριμία επίσης με το φυσικό τοπίο, τους ναούς και τον οικισμό αλλά και η συνάντηση με τους αγγειοπλάστες  των Μαργαριτών, έδωσαν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κατανοήσουν το πλαίσιο και τις ανάγκες μέσα στις οποίες  τα φυσικά υλικά δαμάσθηκαν από τον ανθρώπινο μόχθο και από την αισθητική της απλότητας και μετασχηματίσθηκαν σε πολιτισμό. Στον πολιτισμό της ανθρώπινης κλίμακας που όλο και περισσότερο αντιλαμβανόμαστε με οδυνηρό τρόπο την έλλειψή του. Δεσμευόμαστε για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής και ευχαριστούμε το Δήμο Μυλοποτάμου για τη στήριξή του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ