ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι πρόβες πάνω στην κωμωδία «Κατσούρμπος» του Γ. Χορτάτζη από το Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου

0

   Παρά τις δύσκολες και περιοριστικές συνθήκες που βιώσαμε όλοι τους δύο μήνες που πέρασαν, η ομάδα του Σχολείου Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου δεν έπαψε να συνεχίζει τη δουλειά της ούτε στιγμή. Η αγάπη για το θέατρο και ο κοινός στόχος όλων των συμμετεχόντων  νίκησε τις κακές σκέψεις και την αγωνία για το μέλλον. Έτσι όλα τα έτη του Σχολείου συνέχισαν διαδικτυακά, μέσα από ειδικά προσαρμοσμένα μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, σκηνικής αντίληψης και κίνησης. Από τη στιγμή που έγινε ξανά δυνατό να ξεκινήσουν τα μαθήματα από κοντά, έπειτα από πολύ σκέψη και φροντίδα στην τήρηση των μέτρων, κάποιες συναντήσεις έχουν ξεκινήσει να γίνονται ξανά στο χώρο που φιλοξενείται το Σχολείο Θεάτρου. Η δουλειά των δύο πρώτων ετών θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουνίου και θα παρουσιαστεί, λόγω των συνθηκών, μέσω διαδικτύου.

   Το Γ’ έτος, όπως είχε ανακοινωθεί και πριν την έξαρση του Covid19, από την αρχή της χρονιάς δουλεύει πάνω στην Κωμωδία της Κρητικής Αναγέννησης, Κατσούρμπος του Ρεθεμνιώτη Γ. Χορτάτζη. Οι πρόβες – που κι αυτές συνεχίστηκαν διαδικτυακά – πραγματοποιούνται πλέον κανονικά με στόχο το έργο να παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης αυτό το Καλοκαίρι. Και θα είναι πολύ μεγάλη η χαρά της στιγμής εκείνης που η παράσταση, που με τόσο κόπο έχει δημιουργηθεί μέσα σ’ αυτή την ιδιαίτερη περίοδο, θα ακουμπήσει στο κοινό και θα ολοκληρώσει το ταξίδι της.

   Παράλληλα με τη δουλειά των μαθητών του Σχολείου Θεάτρου ο Θεατρικός Περίπλους ετοιμάζει και μια παράσταση για τους μικρούς μας φίλους! Σύντομα θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

(Περισσότερες πληροφορίες για τον Θεατρικό Περίπλου και το Σχολείο Θεάτρου θα βρείτε στο: www.theatrikosperiplous.gr)

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ