ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πηγές Reuters: Έρχεται φόρος 15% στα κέρδη από κρυπτονομίσματα - Τα πρώτα €500 των κερδών θα είναι αφορολόγητα

0

 Η Ελλάδα ετοιμάζει νομοθεσία για την επιβολή φόρου 15% επί των κεφαλαιακών κερδών από κρυπτονομίσματα, δήλωσαν στο Reuters δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι με γνώση του θέματος.

Η Ελλάδα δεν διαθέτει σήμερα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για τη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων, ενώ και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν ενιαίο φορολογικό σύστημα για τον συγκεκριμένο τομέα.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι το Υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τους επόμενους μήνες.

"Στόχος είναι να ενταχθούν τα κρυπτονομίσματα στον φορολογικό κώδικα της χώρας", ανέφερε ο αξιωματούχος.

Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει, κυμαινόμενη από 8% στην Κύπρο έως 30% στη Γαλλία και συνήθως επιβάλλεται στα κεφαλαιακά κέρδη.

Δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε το κυβερνητικό σχέδιο, προσθέτοντας ότι τα πρώτα 500 ευρώ των κερδών θα είναι αφορολόγητα. Ο φόρος δεν θα εφαρμόζεται σε ατομική εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, αλλά όταν η δραστηριότητα εξόρυξης πραγματοποιείται από εταιρεία.

Και οι δύο αξιωματούχοι σημείωσαν ότι είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί το μέγεθος της ελληνικής αγοράς κρυπτονομισμάτων, καθώς η μεγάλη πλειονότητα των επενδυτών χρησιμοποιεί πλατφόρμες εκτός χώρας. Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη εκτίμηση για τα κρατικά έσοδα που θα προκύψουν από τον νέο φόρο. 

capital.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πηγές Reuters: Έρχεται φόρος 15% στα κέρδη από κρυπτονομίσματα - Τα πρώτα €500 των κερδών θα είναι αφορολόγητα

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ