ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέρτσος: «Θα είμαστε αμείλικτοι σε όποιον προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει»

0

Για τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας στην αγορά μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το κράτος θα είναι αμείλικτο σε οποιονδήποτε προσπαθεί να κερδοσκοπήσει.

«Κανένας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί μια μεγάλη κρίση. Το κράτος έχει εργαλεία, έχει ρίξει πρόστιμα σε μεγάλες αλυσίδες. Δεν μένουμε σε αυτό. Προφανώς στηρίζουμε τα εισοδήματα. Θα είμαστε αμείλικτοι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να κερδοσκοπήσει», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας έδωσε συλλυπητήρια στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν στη Λιβύη. «Έπρεπε να γίνουν αναγκαίες διασταυρώσεις στοιχείων. Δεν είναι εύκολες οι επικοινωνίες σε μια χώρα σαν τη Λιβύη», ανέφερε για την αρχική λανθασμένη πληροφόρηση για το τροχαίο δυστύχημα.

    «Αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα είναι μια σοβαρή, εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ας κλείσει η περίοδος και θα αξιολογήσουμε κατά πόσο θα μπορεί ο νέος ή η νέα πρόεδρος να επιτελέσει τον ρόλο αυτό», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα πρέπει να γίνει σοβαρή αυτοκριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεχόμενες ήττες. Αντίθετα ακούμε ρητορικά σχήματα που θυμίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ που ηττήθηκε. Η ανανέωση στην πολιτική είναι οξυγόνο. Χρειαζόμαστε νέες ιδέες, χρειαζόμαστε τη συμμετοχή. Θα κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ποιον ή ποια θέλουν να τους εκπροσωπεί», πρόσθεσε.

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ένα μέτρο που εξαγγέλθηκε είναι η αποδέσμευση 2.500 αστυνομικών από τη φύλαξη επισήμων προσώπων. «Ο πρωθυπουργός έδωσε το παράδειγμα με το 50% της δικής του φρουράς. Βασική αποστολή κράτους η ασφάλεια του πολίτη. Η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτό, στο κομμάτι της καταστολής της παραβατικότητας», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε πως προτεραιότητα και προεκλογική δέσμευση είναι επίσης για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία και πως ήδη βήματα που έχουν βελτιώσει κατάσταση στο ΕΚΑΒ.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ