ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επιτέλους, φεύγει η σκόνη - Δείτε πώς ...αποχωρεί από την Κρήτη

0

Αναλυτικός πίνακας με την πρόγνωση μεταφοράς της ερημικής σκόνης

Υποχωρεί, από το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, το κύμα της αφρικανικής σκόνης που έκανε αισθητή την παρουσία της για αρκετές ημέρες.

Ο χάρτης που παρουσιάζει ο Διευθυντής Ερευνών του meteo.gr, γνωστός μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος, αποτυπώνει την πρόγνωση μεταφοράς ερημικής σκόνης για την Τετάρτη το βράδυ.

Όπως σημειώνει, τα επεισόδια μεταφοράς σκόνης στη Μεσόγειο είναι πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα στην περιοχή, για το λόγο αυτό ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός έχει αναπτύξει εδώ και αρκετά χρόνια σχετική πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση προγνώσεων μεταφοράς σκόνης από 15 μοντέλα τα οποία λειτουργούν κυρίως ευρωπαϊκοί οργανισμοί.

Το μοντέλο DUST/METEO (NOA-WRF-CHEM) συμμετέχει πολλά χρόνια τώρα σε αυτή την πρωτοβουλία. Ο κ. Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι η επαλήθευση των προγνώσεων αυτών είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία αυτής της πρωτοβουλίας.

Η σελίδα που ακολουθεί στο τέλος του μηνύματος παρουσιάζει, εκτός των προγνώσεων και των 15 μοντέλων, και την επαλήθευσή τους, δηλαδή τη σύγκριση με επίγειες και δορυφορικές μετρήσεις.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ