ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Νέες εγκρίσεις για επενδύσεις σε 5άστερα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Ρέθυμνο

0

 

Ο Δήμος Μυλοποτάμου, του νομού Ρεθύμνης, προενέκρινε την οικοδομική άδεια της εταιρείας ΧΟΤΕΛΛΑΣ ΑΕ. Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση περίπου 174,11 στρεμμάτων στη θέση Κατεβατή της περιοχής Μπαλί Μυλοποτάμου, σε παραλιακό σημείο επί της εθνικής οδού Ηρακλείου – Χανίων, με μήκος πρόσοψης 800 μέτρων, όπου θα χτιστεί διώροφη μονάδα με τουλάχιστον 548 κλίνες και 223 θέσεις στάθμευσης.

Αλλά και η Σχοινούσα πρόκειται να αποκτήσει σύντομα πολυτελές ξενοδοχείο. Πέντε όμορα οικόπεδα, οικογενειακής ιδιοκτησίας, στην περιοχή Φουντάνα ενώθηκαν σε ένα συνολικής επιφάνειας 27,6 στρεμμάτων, όπου θα ανεγερθεί 5άστερο ξενοδοχείο, καθώς και βίλες, αλλά και δωμάτια, τα οποία θα βρίσκονται σε λειτουργική συνένωση με το παρακείμενο ξενοδοχείο.

Για όλα τα επιμέρους έργα έχουν ήδη εκδοθεί οι σχετικές προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Οικοδομική άδεια δόθηκε για την ανέγερση νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων στην Κύθνο, στη γραφική Δρυοπίδα. Η VRAM ΙΚΕ, που είναι μισθωτής του ακινήτου, θα κατασκευάσει πολυτελή μονάδα με πισίνες, σε έκταση περίπου 11 στρεμμάτων. Το νησί είναι από τα πιο κοντινά στον Πειραιά και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε τουρίστες με ιστιοπλοϊκά και γιοτ, αλλά δεν διαθέτει ικανοποιητικό απόθεμα πολυτελών ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Στην επίσης κοντινή στον Πειραιά Άνδρο προέγκριση έχει λάβει η ανέγερση 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας, σε έκταση 15,4 στρεμμάτων στην περιοχή Όρμος Κορθίου. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Koutsianas Eco Stays ΙΚΕ, που ανήκει στην οικογένεια που δημιούργησε την επιτυχημένη ελληνική εταιρεία καλλυντικών Apivita.

Τέλος, στην Ίο, στην περιοχή Μαγγανάρι πρόκειται να ανεγερθεί ένα μικρό 5άστερο ξενοδοχείο 24 κλινών, από την εταιρεία Stamania Enterprises.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ