ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Λαμπερά εγκαίνια για το εντυπωσιακό 5στερο «ΝΙΚΟ Seaside Resort - MGallery»

0

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου τα επίσημα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου Niko Seaside Resort Crete - MGallery στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, το οποίο έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η CEO του Ομίλου Accor για τη Νότια Ευρώπη, Maud Bailly, ο επικεφαλής του ομίλου Hines στην Ελλάδα Paul Gomopoulos, ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης της Knossian Group και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ξενοδοχείου το οποίο ξαναχτίστηκε ουσιαστικά με τις πιο σύγχρονες πρακτικές και κανόνες, η διευθύνουσα σύμβουλος Νότιας Ευρώπης της Accor Maud Βailly ανέφερε ότι το νέο εγχείρημα είναι το αποτέλεσμα «μίας ομαδικής δουλειάς, από την Hines (ιδιοκτήτρια μαζί με τη Henderson Group του ακινήτου), του Knosian Group (των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη) και την Accor. «Αυτή είναι η ιστορία μιας ομαδικής δουλειάς από τη Hines Greece, το Knossians Group και την Accor», τόνισε, η Maud Bailly και πρόσθεσε: «Είμαστε το Νο 1 σχεδόν παντού, εκτός από τις ΗΠΑ. Το 2021 ανοίγαμε ένα ξενοδοχείο κάθε ημέρα σε παγκόσμιο επίπεδο και συγκεκριμένα ανοίγαμε ένα ξενοδοχείο κάθε έξι ημέρες στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης».

Την κορδέλα έκοψαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Senior Managing Director της Hines Greece κ. Paul Gomopoulos, η διευθύνουσα σύμβουλος της Accor για τη νότια Ευρώπη κ. Bailly Maud, ο Γιάννης και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη του Ομίλου Knossian και ο δήμαρχος του Αγίου Νικόλαου κ. Αντώνης Ζερβός.

Στην ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα εστιάζει ο όμιλος Accor

Στην ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα, με διπλασιασμό των ξενοδοχείων που έχει στο χαρτοφυλάκιό του έως το 2025, εστιάζει ο γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος Accor. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Accor μέχρι πρότινος διέθετε τέσσερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με το Athens Capital Center Hotel - MGallery στην ελληνική πρωτεύουσα, το Mercure Rhodes Alexia στη Ρόδο, το Angsana Corfu στην Κέρκυρα και το Niko Seaside Resort Crete - MGallery στον Άγιο Νικόλαο να αποτελούν τις τέσσερις τελευταίες προσθήκες της εταιρείας επί ελληνικού εδάφους.

Πλέον, στο επενδυτικό στόχαστρο του γαλλικού ομίλου, με αιχμή την περαιτέρω ανάπτυξή του στην Ελλάδα, βρίσκονται η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και νησιά, όχι μόνο μεγάλα. «Αν εστιάσει κάποιος μόνο στην Αθήνα και στη Μύκονο, θα χάσει κάτι από αυτό που προσφέρει η Ελλάδα.Το bleisure, ο συνδυασμός δουλειάς (business) και αναψυχής (leisure) έχει έρθει και θα μείνει και η Ελλάδα προσφέρεται γι’ αυτόν τον συνδυασμό», τόνισε η Maud Bailly, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου με όρους βιωσιμότητας.

Από την πλευρά του ο Paul Gomopoulos, Senior Managing Director and head της Hines Greece, τόνισε: «Η Hines βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2014 και πλέον είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής ακινήτων στη χώρα. Υπάρχει κάτι ξεχωριστό στη φιλοξενία. Έχουμε επτά ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί το μέρος απ’ όπου ξεκίνησε ο ελληνικός τουρισμός πριν από δεκαετίες. Δώσαμε νέα ζωή στο ξενοδοχείο με την εμπιστοσύνη της Accor. Ήταν δύσκολη η πορεία μέχρι εδώ. Δίνουμε τα κλειδιά στους operators του ξενοδοχείου, στον Γιάννη και στην Τίνα Δασκαλαντωνάκη», ενώ επεσήμανε ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στην Ελλάδα προσεγγίζει συνολικά το 1 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα MGallery Hotel Collection του ομίλου Accor διαθέτουν περισσότερες από 100 boutique μονάδες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα 40 και πλέον brands της Accor, του ξενοδοχειακού κολοσσού που δίνει το «παρών» στη φιλοξενία με περισσότερες από 5.300 ξενοδοχειακές μονάδες και 10.000 F&B venues σε 110 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Xavier Grange, SVP Head of Development της Accor για τη Νότια Ευρώπη, τόνισε: «Η στρατηγική της Accor βασίζεται σε τρεις πυλώνες, στην ανάπτυξη ενός πολύ ποιοτικού και πολυτελούς προϊόντος, σε συνεργασίες με τοπικούς partners και στη σύναψη περισσότερων franchise συμβολαίων».

Νησιώτικο στιλ με τη σύγχρονη πολυτέλεια

Το Niko Seaside Resort - MGallery έχει δυναμικότητα 141 δωματίων και σουιτών με private plunge pools. Το ξενοδοχείο, που έχει πανοραμική́ θέα στον κόλπο Μιραμπέλλου, βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου και απέχει μόλις 10 λεπτά́ από́ το κέντρο της πόλης, «συνδυάζοντας το νησιώτικο στιλ με τη σύγχρονη πολυτέλεια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς του για το ξενοδοχείο που ανακατασκευάστηκε πλήρως.

Ακριβώς δίπλα από το νέο Niko Seaside Resort MGallery, ανακατασκευάζεται το έτερο ξενοδοχείο πρώην ιδιοκτησίας του ομίλου Μαμιδάκη για το οποίο οι Hines- Henderson Park έχουν προχωρήσει σε συνεργασία αυτή τη φορά με την IHG Hotels & Resorts για το πρώτο InterContinental Resort Crete με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023. Το InterContinental Resort Crete, όπου οι εργασίες ανακαίνισης είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτή την στιγμή, θα διαθέτει 205 δωμάτια, όλα με ιδιωτικές βεράντες – και τα μισά με ιδιωτικό τζακούζι, ενώ το ξενοδοχείο θα διαθέτει πισίνες, σπα, τέσσερα εστιατόρια, τρία μπαρ κ.ο.κ..

Τη διαχείριση των δύο ξενοδοχείων θα έχει η Knossian Group, των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, η οποία έχει αυτή την στιγμή περί τα 10 ξενοδοχεία στην ομπρέλα της σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος το 2019, όταν τα δύο ξενοδοχεία (σ.σ.: Hermes και Coral) είχαν βγει προς πώληση, μας συμβούλευσε να επενδύσουμε στην Κρήτη και στο τουριστικό της προϊόν. To Niko Seaside Resort Crete - MGallery είναι το πρώτο resort ξενοδοχείο για τη Hines διεθνώς», τόνισε ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης, επικεφαλής του Knossians Group.

Κλείνοντας αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ήδη το νέο ξενοδοχείο Niko Seaside Resort MGallery κινείται με υψηλή πληρότητα πάνω από 90% και μεγάλη μερίδα πελατών από Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Τέλος, η Accor στην Ελλάδα κατάφερε να διπλασιάσει την παρουσία της μέσα στην πανδημία, από τα τέσσερα ξενοδοχεία που είχε σε οκτώ και τώρα θέτει τον στόχο να διπλασιάσει εκ νέου το αποτύπωμά της έως το 2025.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ