ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στη Hines και στο συνεργαζόμενο όμιλο Γιάννη και Τίνα Δασκαλαντωνάκη πέρασε το ξενοδοχείο Capsis στην Κρήτη

0

«Επένδυση της χρονιάς», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αγορά του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος Out of the Blue Capsis Elite Resort στην Αγία Πελαγία της Κρήτης από τη Hines, για το οποίο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από κορυφαία ονόματα του τουριστικού χώρου και διεθνή επενδυτικά κεφάλαια. Για το εμβληματικό ξενοδοχείο που άλλαξε «χέρια», η Hines ανακηρύχθηκε πλειοδότης αντί του ποσού των 125 εκατ. ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το συγκρότημα Out of the Blue Capsis Elite Resort στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, συμφερόντων της Ντίας Καψή, το οποίο ετέθη υπό ειδική διαχείριση το 2020 με επισπεύδοντες την τράπεζα Eurobank και τη Συνεταιριστική Χανίων.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι και αργότερα ξεκίνησε ο πλειστηριασμός για αλλά τρία ακίνητα (κυρίως γεωτεμάχια) που βρίσκονται στη γύρω περιοχή και ανήκουν στο συγκρότημα.

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε διαφορετικών μονάδων, οι οποίες λειτουργούν ως ενιαίο σύνολο, συνολικής δυναμικότητας 490 δωματίων, περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις εστίασης, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εγκαταστάσεις υπαίθριων και αθλητικών δραστηριοτήτων, 39 πισίνες (7 κοινόχρηστες και 32 που χρησιμοποιούνται ιδιωτικά), κέντρο υγείας και ευεξίας με σάουνα, θερμαινόμενη πισίνα, υδρομασάζ, χώρος χαλάρωσης, γυμναστήριο, εγκαταστάσεις βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού, μέχρι και Μινωικό πάρκο ψυχαγωγίας και εκκλησάκι.

Η Hines έχει τη δική της μέθοδο να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα μας και κινείται προσεκτικά και αθόρυβα.   

Σημαντικές ωστόσο είναι και οι επενδύσεις που έχουν γίνει στην Κρήτη. Πρόκειται για έξι ξενοδοχεία σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Σητεία, περίπου 3500 κλινών. Τα ξενοδοχεία αυτά, θα ανακαινιστούν και θα λειτουργήσουν κάτω από διεθνείς brand εταιρείες και υπό τη διαχείριση του Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη.

Τεράστιο το ενδιαφέρον για το πεντάστερο «φιλέτο»

Το ενδιαφέρον για το πεντάστερο ξενοδοχειακό «φιλέτο», το οποίο βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία αλλά και σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Κρήτη αποδείχτηκε πολύ μεγάλο, αφού κορυφαία ονόματα του τουριστικού χώρου και διεθνή επενδυτικά κεφάλαια έδωσαν το παρόν στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων ακούστηκε και το όνομα του Ιβάν Σαββίδη.  

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ GRAND HYATT ATHENS ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ STAR CITY

Σύμβαση ύψους 17 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ για την αποπεράτωση ξενοδοχείου 5 αστέρων επί της Λεωφ. Συγγρού υπέγραψε πρόσφατα η Intrakat με την εταιρεία ΣΥΓΓΡΟΥ 115 ΑΕ.

Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Ένα σημαντικό έργο προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο μας στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων μας στον τομέα των τουριστικών και ξενοδοχειακών υποδομών. Όπως με όλα τα έργα που αναλαμβάνουμε, όλοι εμείς στην Intrakat δεσμευόμαστε για την έγκαιρη και τεχνικά άρτια ολοκλήρωση του έργου»

Το έργο αφορά την «Αποπεράτωση εννιαόροφου κτιρίου ξενοδοχείου 5*», με την εκτέλεση όλων των οικοδομικών-αρχιτεκτονικών εργασιών καθώς και των Η/Μ εγκαταστάσεων για την ανακαίνιση του κτιρίου αναψυχής και διασκέδασης STAR CITY, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Ο στόχος, είναι, με την ολοκλήρωση των εργασιών να λειτουργήσει ως ενιαίο πολυτελές ξενοδοχείο με το γειτονικό Grand Hyatt Athens

Το κτίριο αποτελείται από επτά υπόγεια και 9 ορόφους και θα περιλαμβάνει 215 δωμάτια, 14 σουίτες, διώροφη προεδρική σουίτα με πισίνα, κοινόχρηστη πισίνα, jacuzzi, εστιατόριο, BAR, συνεδριακούς χώρους, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και γραφειακούς χώρους συσκέψεων και χώρους στάθμευσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ