ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Μαθήτρια Γυμνασίου έπαθε ηλεκτροπληξία καθώς στόλιζε το δέντρο του σχολείου

0

 Πήγε να βάλει τα λαμπάκια στην πρίζα - Στο νοσοκομείο η ανήλικη

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί (07/12) σε Γυμνάσιο στην Κρήτη, όταν μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία τη στιγμή που στόλιζε το δέντρο μαζί με εκπαιδευτικούς και συμμαθητές της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr η ανήλική μαθήτρια χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα, όταν προσπάθησε να βάλει στην πρίζα τα λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο αγροτικό ιατρείο της Χερσονήσου, ωστόσο αργότερα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία της.

«Τα παιδιά στόλιζαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τι στιγμή που η κόρη μου προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα λαμπιόνια τη χτύπησε το ρεύμα.  Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν λειτούργησε το ρελέ βραχυκυκλώματος στον πίνακα του σχολείου», ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο πατέρας της νεαρής μαθήτριας, που δεν μπορεί να καταλάβει πώς από τη μια στιγμή στην άλλη κινδύνεψε το παιδί του.

Σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, μετά από το περιστατικό οι υπεύθυνοι του σχολείου κάλεσαν ηλεκτρολόγο, ο οποίος ελέγχει από χθες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αλλά και τις λειτουργίες του ηλεκτρολογικού πίνακα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ρελέ στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σχολείου λειτουργεί κανονικά. Ενδεχομένως το περιστατικό να οφείλεται σε διαρροή από λάμπες ή κόψιμο καλωδίου.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ