ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Έτοιμο τμήμα του δρόμου που θα φέρει πιο κοντά στο Ηράκλειο τα Ανώγεια

0

Θέμα χρόνου είναι να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα από Βουλισμένο Αλώνι  εως Αστυράκι, του νέου οδικού άξονα Ηράκλειο - Ανώγεια.

Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στο Ράδιο Κρητη, μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, το τμήμα του δρόμου προς Ανώγεια, από το Βουλισμένο Αλώνι έως περίπου το ύψος του χωριού Αστυράκι, είναι ήδη έτοιμο, έχει κατασκευαστεί βάση της εγκεκριμένης μελέτης (χάραξης του έργου και οδοποιίας), και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς αυτήν την στιγμή βρίσκεται στη φάση που επιδιορθώνονται οι τελευταίες ατέλειες.

Προκειται για ένα μόνον τμήμα του έργου Ηράκλειο - Ανώγεια - Μυλοπόταμος - Πέραμα που είναι η συνολική χάραξη του νέου οδικού άξονα, που μετά την ολοκλήρωση του θα συνδέσει την ενδοχώρα με τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Ηράκλειο και Ρέθυμνο).

Για το ίδιο έργο έχει ανατεθεί σε εργολάβο η υλοποίηση της 2ης μελέτης από την Περιφέρεια Κρήτης, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ,  η οποία προβλέπει την περίφραξη εκατέρωθεν του δρόμου, προκειμένου να προστατεύονται οι οδηγοί από τροχαία ατυχήματα λόγω αιγοπροβάτων, ενώ παράλληλα προβλέπει την δημιουργία διόδων πρόσβασης σε παρακείμενους στο έργο  αγροτικούς χώρους που αποτελούν περιουσία ιδιωτών.

Μάλιστα, όπως είπε ο κος Ξυλούρης, είναι ήδη έτοιμη και η μελέτη για το τμήμα του δρόμου από τον Κυλιστό μέχρι τα Ανώγεια, και σύντομα αναμένεται να βγεί σε δημοπρασία.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ