ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ο ΒΟΑΚ στο επίκεντρο της συνάντησης Αυγενάκη και ΤΕΕ/ΤΑΚ

0

Συζητήθηκε ακόμη το αρχαιολογικό κτηματολόγιο αλλά και θέματα που απασχολούν τους μηχανικούς

Την Πέμπτη 19/2/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Αθλητισμού και Βουλευτή Νομού Ηρακλείου κ. Ελευθέριο Αυγενάκη με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση τέθηκαν σοβαρά θέματα ενδιαφέροντος των Μηχανικών εις γνώση του κ. Αυγενάκη από τον Πρόεδρο κ. Μιχαήλ Χωραφά και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ενημέρωσε τον κ. Αυγενάκη για τις επιστολές που έχει στείλει το Τμήμα καταθέτοντας προτάσεις αλλά και ζητώντας τα τελευταία στοιχεία που έχουν προκύψει από τις πρόσφατες μελέτες. Ο Αντιπρόεδρος κ. Ταβερναράκης τόνισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου από την Κίσσαμο έως τη Σητεία και τη χρησιμότητα της παρέμβασης του ΤΕΕ/ΤΑΚ, μόλις λάβει τα απαραίτητα στοιχεία. Το μέλος της Δ.Ε. κ. Βρέντζου σημείωσε ότι διαχρονικά η Πολιτεία δε δείχνει να επιθυμεί τη συνεργασία με τα Επιμελητήρια , ενώ συμπλήρωσε ότι οι τελευταίοι νόμοι δεν κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση.

Στη συνέχεια τέθηκε από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. ένα θέμα που αξιολογείται ιδιαίτερα κρίσιμο για το σύνολο της Επικράτειας και αφορά στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο. Έχουν σταλεί προτάσεις συμπλήρωσης, οι οποίες θα το μετατρέψουν σε ένα παραγωγικό εργαλείο με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα.

Ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης για άμεση ολοκλήρωση των μελετών του ΒΟΑΚ και την άμεση προκήρυξη του έργου και ανέλαβε να βοηθήσει στη λήψη των μελετών που ζητά το Τμήμα. Ομοίως, δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε το Υπουργείο Πολιτισμού να προωθήσει το ζήτημα του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση και των δύο πλευρών για εποικοδομητική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ