ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πολλά κρούσματα, ανησυχία και… σύγχυση

0

Η απόλυτη σύγχυση επικρατεί στην ενημέρωση αναφορικά με τα κρούσματα που υπάρχουν στην Κρήτη από την 1η Ιουλίου, οπότε και άνοιξαν τα σύνορα της χώρας.

Μέχρι τότε, οι αρμόδιες υπηρεσίες γνωστοποιούσαν τα περιστατικά που διαχειρίζονταν, ωστόσο, πλέον στο παιχνίδι έχουν μπει και άλλοι παίκτες, με αποτέλεσμα η κατάσταση να μπλέξει.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης είναι σε διαρκή επαφή με τα αεροδρόμια του νησιού, την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ και, φυσικά, τις δομές υγείας.

Όταν κρίνεται απαραίτητο, υπάρχει επικοινωνία και με τα ξενοδοχεία Covid, ακόμα, αν γιατρός ξενοδοχειακής μονάδας χρειαστεί οτιδήποτε, τότε έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με την υπηρεσία και τον ΕΟΔΥ.

Ενώ συνεχώς ακούμε για νέα κρούσματα στο νησί, ο ΕΟΔΥ σπάνια περιλαμβάνει περιφερειακές ενότητες της Κρήτης στην καθημερινή ενημέρωσή του.

Η επίσημη εξήγηση που δίνεται, και είναι και η αλήθεια, είναι πως τα κρούσματα αφορούν σε επισκέπτες του νησιού, εντοπίζονται, δηλαδή, στις πύλες εισόδου, συνεπώς περιλαμβάνονται σε αυτά και όχι στη λίστα που δίνει στη δημοσιότητα ο Οργανισμός.

Πάντως, εκτός από τον κόσμο, σε κατάσταση πανικού βρίσκονται και ξενοδόχοι, πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, βλέπουν με… μισό μάτι τους πελάτες τους. Υπάρχει μία ανησυχία ακόμα και για τα τεστ που κάποιοι έχουν ανά χείρας αφού πληροφορίες των ξενοδόχων αναφέρουν πως είναι πλαστά.

Το σίγουρο είναι πως ένας μονάχα ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα Covid του, ΠαΓΝΗ, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε κατ οίκον νοσηλεία ή στα ξενοδοχεία.

patris.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ