ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βιβλίο γιορτάζει… στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

0

«23η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου»

Φέιθ Ρίνγκολντ 1930-2024:   Έπλεξε τη μαύρη ζωή σε παπλώματα και παιδικά βιβλία. Πρωταθλήτρια των Μαύρων καλλιτεχνών, εξερεύνησε θέματα φυλής,  φύλου,  τάξης,  οικογένειας  και  κοινότητας  μέσα  από  μια  τεράστια  γκάμα μέσων και αργότερα του γραπτού λόγου.

•    Ελπίζω οι άνθρωποι να εμπνευστούν από την τέχνη μου και να βρουν
το  θάρρος  όπως  εγώ   να  κάνουν  ό,τι  νιώθουν  ότι  τους  συγκινεί…          
•    Χρειάζεται θάρρος για να είναι κανείς ελεύθερος και να εκφράζει το
              δικό του όραμα.
•    Ο καθένας είναι σημαντικός και έχει μια μοναδική ιστορία να πει.
•    Οποιοσδήποτε μπορεί να πετάξει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι κάπου να πάτε που δεν μπορείτε να φτάσετε με άλλο τρόπο. Το επόμενο πράγμα που ξέρεις, πετάς ανάμεσα στα αστέρια.  Faith Ringgold, «Tar Beach», 1991.


Στα  πλαίσια  του  εορτασμού  της  Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, η  Δημόσια Κεντ.  Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου προσκαλεί τους μικρούς της φίλους, ηλικίας από 8 ετών και άνω, σε ένα αφιέρωμα στην Fαith Ringgold, τη σπουδαία Αμερικανίδα δημιουργό παιδικών βιβλίων.

Σας περιμένουμε τη  Μεγάλη Τρίτη, (30-04-2024), στις 11:00, για να ταξιδέψουμε μέσα από το έργο της  σε  έναν  κόσμο  που…      «ο  καθένας  είναι  σημαντικός και έχει μια μοναδική ιστορία να πει»

«Μπορώ να πετάξω  -  ναι,  να  πετάξω»,  Αναφέρει σε κείμενο της η Φέιθ Ρίνγκολντ. «Εγώ, η Cassie Louise Lightfoot, μόλις οκτώ  χρονών και είμαι στην τρίτη δημοτικού,  και μπορώ να πετάξω.

«Αυτό σημαίνει ότι είμαι ελεύθερος να πηγαίνω όπου  θέλω για  το  υπόλοιπο  της  ζωής  μου».

Συντονίστρια εκδήλωσης: Χρυσούλα Κόρκου

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ