ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

TUI και Lufthansa βάζουν επιπλέον πτήσεις για Κρήτη

0

Κάθε Παρασκευή, στις 1.10 μ.μ. αεροσκάφος Airbus A-319 θα αναχωρεί από το αεροδρόμιο προς την Κρήτη για λογαριασμό της TUI, ενώ προσφέρονται και πτήσεις προς Κω (από τις 5 Αυγούστου) και Μαγιόρκα (από τις 11 Ιουλίου).

“Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό προϊόν με ελκυστικές πτήσεις από το Ίνσμπρουκ ακόμη σε περίοδο με πολλές προκλήσεις, μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων μας στο Τίρολο”, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της TUI Aυστρίας, Herbert Schatz.

Ξεκινά δρομολόγια ο Όμιλος Lufthansa και προς την Κρήτη

Μετά τις απαγορεύσεις στα ταξίδια και την υποχρέωση καραντίνας σε παγκόσμιο επίπεδο, που ανάγκασε τον Όμιλο Lufthansa να προσγειώσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου του, τώρα επιστρέφει δυναμικά στη χώρα μας, προσφέροντας 152 εβδομαδιαία δρομολόγια, ενώ προγραμματίζει να επεκτείνει το πτητικό του πρόγραμμα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των επιβατών αναψυχής, όσο και των επαγγελματιών ταξιδιωτών.

Ο Όμιλος Lufthansa προσφέρει τώρα πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και 11 τουριστικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών νησιών. Με 60 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς την Αθήνα, 17 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς την Θεσσαλονίκη και 73 πτήσεις την εβδομάδα προς 10 δημοφιλή νησιά, η Ελλάδα συνδέεται και πάλι με τον κόσμο.

H επέκταση του προγράμματος δρομολογίων του Ομίλου Lufthansa για την καλοκαιρινή περίοδο, είναι αποτέλεσμα του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των επιβατών για αεροπορικά ταξίδια, μετά την άρση των περιορισμών του κορονοϊού.

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί του Ομίλου της Lufthansa περιλαμβάνουν τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Καλαμάτα, τη Σάμο, την Κω και την Κάρπαθο, με πτήσεις που αναχωρούν από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Βιέννη, τη Ζυρίχη, τη Γενεύη και τις Βρυξέλλες.

Πρώτη η low cost Ryanair

Εν τω μεταξύ, είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Ιούλιο, οι αφίξεις στο αεροδρόμιο των Χανίων, ξεπέρασαν τις 220.000 επιβάτες, γεγονός που σημαίνει ότι η κίνηση ξένων επισκεπτών, φέτος και ενώ έχει περάσει ο μισός μήνας, κυμαίνεται περίπου στο 15%, σε σχέση με το 2019.

Καθώς είναι μικρός ακόμη ο αριθμός των επιβατών που έχει διακινηθεί με πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο των Χανίων, οι περισσότεροι επισκέπτες (περίπου το 55%), έχουν έρθει με πτήσεις από lowcost εταιρείες, οι οποίες είναι και αυτές που έως τώρα κρατούν «ζωντανό» φέτος τον προορισμό Χανιά, στην τουριστική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη θέση των εταιρειών με τις περισσότερες αφίξεις, με μεγάλη διαφορά βρίσκεται η Ryanair, η οποία κατέχει τη «μερίδα του λέοντος» με 6.996 αφίξεις, από 11 ευρωπαϊκές χώρες.

tornosnews.gr/ ypodomes.com

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ