ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

"Μπαράζ" δειγματοληπτικών τεστ για κορωνοϊό και στα αεροδρόμια της Κρήτης

0

Σε μία νέα πραγματικότητα εισέρχεται από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, η χώρα μας όσον αφορά το άνοιγμα των συνόρων.

Σύμφωνα με το Open TV, καθημερινά, θα διεξάγονται 8.724 δειγματοληπτικά τεστ, σε αεροδρόμια, σε λιμάνια και σε χερσαία σύνορα. Μάλιστα, όταν ανοίξουν και οι 40 πύλες εισόδου στη χώρα μας τα δειγματοληπτικά τεστ θα αυξηθούν στα 12.000. Παράλληλα, οι έλεγχοι θα γίνονται σε 24ωρη βάση.

Όσον αφορά τους ελεγκτές, είκοσι θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δέκα θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και λιγότεροι θα βρίσκονται στα πιο μικρά αεροδρόμια της χώρας.

Αναφορικά τώρα με τους ελέγχους, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα ελέγχονται ημερησίως 1.200 άτομα στο Ηράκλειο 825, στα Χανιά 275, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 500, ενώ τέλος σε Μύκονο και Σαντορίνη θα γίνονται 150 έλεγχοι.

Οι παραπάνω αριθμοί προκύπτουν με βάση έναν αλγόριθμο καθώς και με βάση τις αφίξεις που είχαμε στη χώρα την περσινή τουριστική περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, στα χερσαία σύνορα και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα, θα γίνονται 1.029 έλεγχοι, ενώ στο λιμάνι της Πάτρας 39. Βασικός σύμμαχος θα είναι το QR code και έτσι θα εξετάζονται οι πιο επικίνδυνες και πιο στοχευμένες αφίξεις. Παράλληλα, το αποτέλεσμα θα γίνεται γνωστό μέσα σε 24 ώρες και για τον λόγο αυτό, οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν όλα τα στοιχεία τους.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ