ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ποια ξενοδοχεία ανοίγουν παρά την αβεβαιότητα

0

Για μια σεζόν μεγάλης αβεβαιότητας ετοιμάζονται οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Κρήτης, που παρά τις σοβαρές δυσκολίες λόγω της πανδημίας δουλεύουν για το άνοιγμα των μονάδων  τους.

Το γεγονός ότι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες ανακοίνωσαν ήδη ότι θα ανοίξουν κάποιες από τις μονάδες τους θα συμπαρασύρει και άλλους ξενοδόχους με μικρότερα καταλυματα να πάρουν το ρίσκο να λειτουργήσουν, όπως είπαν στην “Π” πάράγοντες της τουριστικής αγοράς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο τουριστικός επιχειρηματίας Τάκης Καλουτσάκης είπε χθες στην “Π” ότι την 1η Ιουλίου θα ανοίξει το “Άβατον” στη Χερσόνησο, την ναυαρχίδα του Ομίλου Hersonissos Group Hotels, πιθανόν και το “Silva”, κάτι όμως που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

“Μας ανησυχούν πάρα πολλά ζητήματα και μεταξύ αυτών το γεγονός ότι η TUI έκλεισε 90.000 αεροπορικές θέσεις για Ιούλιο-Αύγουστο στην Κρήτη (πέρυσι είχε κλείσει 300.000 το ίδιο διάστημα) και δεν υπάρχει ζήτηση”. Όλα είναι στον “αέρα” είπε τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια στήριξης του τουρισμού.

“Ανοίγουμε αλλά με πολλές ακυρώσεις κρατήσεων Ιούλιο και Αύγουστο”

Η εταιρεία Κ. Μπαντουβάς Α.Ε. Cretan Holidays, της οικογένειας Κώστα Μπαντουβά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Κώστα Μαρκάκη, θα ανοίξει την 1η Ιουλίου τα τρία ξενοδοχεία που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία “Costa Mare” στον Ανισσαρά Χερσονήσου,   το “Enorme Lifestyle Beach” στην Αμμουδάρα και το Irini Mare στην Αγία Γαλήνη.

“Κανείς μας δεν έχει σαφή εικόνα για τη φετινή σεζόν,  αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι  υπάρχουν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων για Ιούλιο και Αύγουστο” είπε.

Χθες ο Όμιλος Mitsis Hotels, ανακοίνωσε την επανέναρξη της λειτουργίας του στους 5 προορισμούς όπου δραστηριοποιείται, μεταξύ αυτών και η Κρήτη. Όπως ανακοινώθηκε, στην Κρήτη θα λειτουργήσει την 1η Ιουλίου το Rinela Beach.

Την λειτουργία των τριών ξενοδοχείων σε Κρήτη και Σαντορίνη την 1η Ιουλίου ανακοίνωσε και ο Όμιλος Μεταξά, η Grecotel, αλλά ο Όμιλος Aldemar που ανοίγει ένα ξενοδοχείο στον Ανισσαρά Χερσονήσου και ένα δεύτερο αν υπάρξει ζήτηση.

Σε φάση προετοιμασίας για να λειτουργήσουν είναι και άλλες ξενοδοχειακές αλυσίδες στην Κρήτη, οι οποίες ανακοινώνουν σταδιακά τα σχέδια και τον προγραμματισμό τους.

patris.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ