ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δεν θα έρθουν τουρίστες από την Δανία το καλοκαίρι στην Κρήτη

0

Η Ελλάδα μπορεί να ανακοίνωσε ότι από τις 15 Ιουνίου θα επιτρέπονται οι αεροπορικές πτήσεις από και προς 29 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Δανία, αλλά την ίδια ώρα το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η αναστολή όλων των «περιττών» ταξιδιών μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Την είδηση γνωστοποίησε ο μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός Spies Rejser ο οποίος με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί πως ακυρώνονται όλες οι πτήσεις μέχρι τις 31 Αυγούστου με εξαίρεση τις χώρες Γερμανία, Νορβηγία και Ισλανδία.

Η ανακοίνωση του Spies Rejser

«Τα ταξίδια από τη Δανία θα ανασταλούν μέχρι και τις 31 Αυγούστου.
Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια ακυρώνονται σε όλο τον κόσμο εκτός από τη Νορβηγία, τη Γερμανία και την Ισλανδία.
Ως εκ τούτου, όλα τα ταξίδια σε άλλους προορισμούς μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2020 θα ακυρωθούν. Αυτό ισχύει τόσο για τα ταξίδια του charter όσο και για τις προγραμματισμένες πτήσεις. Εάν ακυρώσατε το ταξίδι σας, θα λάβετε ένα email από εμάς σήμερα με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι επιλογές έχετε.
Καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση δημιουργεί πολλά ερωτήματα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα με όλους τους επισκέπτες που επηρεάζονται. Επεξεργαζόμαστε τις ακυρώσεις με χρονολογική σειρά αναχώρησης. Και αφού πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες ταξίδια που επηρεάζονται, παρακαλώ μην μας καλέσετε αλλά περιμένετε να επικοινωνήσουμε μαζί σας με email. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή.»\

Rejser fra Danmark indstilles frem til og med 31. august. Udenrigsministeriet har meddelt, at man fraråder alle...

Gepostet von Spies Rejser am Freitag, 29. Mai 2020

Το πλήγμα για την Κρήτη και ειδικά για τα Χανιά είναι μεγάλο εάν συνυπολογιστεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport τα τελευταία χρόνια  η Δανία είναι στις τέσσερεις πιο δημοφιλείς χώρες προέλευσης των τουριστών μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Νορβηγία και την Σουηδία.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα και με την ετήσια έρευνα που διεξάγεται από τη συνεργασία των πανεπιστημίων της Κρήτης, του Πολυτεχνείου καθώς και του ΜΑΙΧ το 2019 από την Δανία αφίχθησαν στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης το 12,5% των επισκεπτών και το 2018 το 13,2% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν περίπου στο 15% και για Σουηδία και Νορβηγία στο 14%.

flashnews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ