ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τουρισμός: Εκτίμηση για 1,2 εκατ. τουρίστες φέτος στην Κρήτη - Τι λένε οι αριθμοί

0

Σύμφωνα με τους φορείς του τουρισμού εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες η σαιζόν μπορεί να ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο με μειωμένες όμως αφίξεις ενώ οι άλλες αγορές όπως αυτές της Ρωσίας και της Γαλλίας θα μπορούσαν να ανοίξουν τον Αύγουστο.

Η Κρήτη θα μπορούσε να σώσει την παρτίδα του κρητικού τουρισμού και να έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη τουριστική χρονιά που θα ξεκινήσει εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Με βάση λοιπόν τις πρώτες εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων σύμφωνα με τον πρόεδρο Μιχάλη Βλατάκη ο αριθμός των τουριστών που μπορεί να αφιχθούν φέτος στην Κρήτη μπορεί να είναι από 1 έως 1,2 εκατομμύρια από τα 4 εκατ.που προτιμούν την Κρήτη κάθε χρόνο.

Ποιο απαισιόδοξος ο τουριστικός πράκτορας Μιχάλης Βαμιεδάκης που εκτιμά ότι αυτός ο αριθμός στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να ξεκινήσει από τις 500 χιλιάδες και στην  πιο αισιόδοξη εκτίμηση να ξεπεράσει οριακά το 1 εκ τουρίστες.

Ποιο ώριμη αγορά όσον αφορά τις αφίξεις με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι αυτή της Γερμανίας και ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία παρά την άσχημη εικόνα από την πανδημία.

Σύμφωνα με τους φορείς του τουρισμού εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες η σαιζόν μπορεί να ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο με μειωμένες όμως αφίξεις ενώ οι άλλες αγορές όπως αυτές της Ρωσίας και της Γαλλίας θα μπορούσαν να ανοίξουν τον Αύγουστο.

Στα θετικά το γεγονός ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για την ενοικίαση εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων με την Ελλάδα σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Ηρακλείου Philoxenia Γιώργο Χριστοδουλάκη να είναι στην πρώτη θέση όσον αφορά την μηχανή αναζητήσεων στο διαδίκτυο με το ποσοστό αυτό τις τελευταίες μέρες να έχει εκτοξευτεί.

Σε αυτή την διαδικασία συμμετέχουν περισσότερο οι Γερμανοί που δηλώνουν πιο έτοιμοι να ταξιδέψουν στην Χώρα μας εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού που όπως τόνισε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου που μίλησε στην εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ θα γίνουν σήμερα Τετάρτη εκτός απροόπτου

Οι ασάφειες στα αεροπορικά πρωτόκολλα και την ίδια ώρα τα νέα αρνητικά δεδομένα στο πτητικό έργο των εταιρειών μάλλον αποτελούν ένα συνδυασμό που δεν ευνοεί και πολύ τις συνθήκες για τον κρητικό τουρισμό.

Την ίδια ώρα τα αχαρτογράφητα ύδατα για την πανδημία αλλά και το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της κάνουν ακόμα πιο δύσκολο τον σχεδιασμό των μεγάλων tour operators αλλά και των εμπλεκόμενων στην κρητική τουριστική βιομηχανία.

Στην «Ωρα Αιχμής» μίλησε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου τονίζοντας ότι στους στόχους της χώρας μας είναι η άμεση επανεκκίνηση του τουρισμού με ένα σχέδιο όμως που πρέπει να θωρακίσει την δημόσια υγεία και την ίδια ώρα να φέρει έστω και τα ελάχιστα κέρδη στα ταμεία της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και της Χώρας.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ