ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

"Τα μισά ξενοδοχεία της Κρήτης δε θα ανοίξουν"

0

Θολό παραμένει το τοπίο για το πως θα γίνει η επανεκκίνηση του τουρισμού, σύμφωνα με τους ξενοδόχους, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχεδίου των προτάσεων της για να ταξιδεύουν με ασφάλεια οι πολίτες στην Ευρώπη.

«Οι ανακοινώσεις που έγιναν είναι γενικές και αόριστες, η Κομισιόν πέταξε το “μπαλάκι” στις κυβερνήσεις και το τοπίο δεν ξεκαθάρισε καθόλου» τονίζει στην εφημερίδα Πατρίς ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Ο ίδιος είπε ότι ο επαγγελματικός κόσμος της Κρήτης θέλει να δουλέψει, να ανοίξει τα μαγαζιά του, τα ξενοδοχεία του, ελπίζοντας κάτι να κερδίσει, έστω και υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά ότι θα ανοίξει το 50% των ξενοδοχείων της Κρήτης.

Γρηγόρης Τάσιος: "Τα μισά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν"

“Τη θερινή σεζόν, τα μισά ξενοδοχεία της Ελλάδας δεν θα ανοίξουν” λέει επίσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος. Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το “ξεκλείδωμα” του τουρισμού είπε: “Τα τέσσερα βασικά σημεία, ήταν τα σύνορα, οι μεταφορές, η φιλοξενία, τα νοσοκομεία. Κατ’ αρχήν είναι θετικό που η Κομισιόν κατανοεί τη σημαντικότητα του τουρισμού. Από κει και πέρα, οι κατευθύνσεις είναι γενικής φύσεως και οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα θα ληφθούν από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών. Την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα υγειονοικά πρωτόκολλα και το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας. Προφανώς, όλα αυτά έχουν καθυστερήσει”.

Ο ίδιος είπε ότι 1 στα 2 ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι τώρα όλα παραμένουν στον “αέρα”, γιατί δεν γνωρίζουμε καν ποιες χώρες τελικά θα μας στηρίξουν, ποιες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να ταξιδέψουν. Θα βράσουμε στο ζουμί μας... “Πραγματικά, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ελάχιστες αφίξεις και για να το πω απλά, αυτό το καλοκαίρι θα βράσουμε στο ζουμί μας, με κοντομάνικα”.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ