ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Διήμερο Κρητικού πολιτισμού στο Αμβούργο με Ζερβάκη και Ερωτόκριτο

0

Μέρες Κρητικού πολιτισμού θα ζήσει το σαββατοκύριακο 16-17 Νοεμβρίου η Γερμανία, στην πρώτη διοργάνωση του Συλλόγου Κρητών Αμβούργου και Περιχώρων η «Κρήτη», μία εβδομάδα μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες και την εκλογή της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας Κρητών!

Την αυλαία του διήμερου κρητικού πολιτισμού θα ανοίξει η μεγάλη Χοροεσπερίδα με την Πενταμελή Ορχήστρα του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης από τη Μεσσαρά, με τη δύναμη της λύρας και τη μουσική του πρόταση, θα χαρίσει έντονο χρώμα σε μια βραδιά βγαλμένη από την κρητική παράδοση, που θα φιλοξενηθεί στο Landhaus Schadendorf (Kieler Str 34).

Την Κυριακή η παράσταση του Γιάννη Τσουχλαράκη για τον «Ερωτόκριτο». Ένα μουσικό φιλολογικό δρώμενο που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Αμβούργο, θα αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα του πολιτιστικού διημέρου που διοργανώνει ο σύλλογος Κρητών της πόλης, με την χορευτική αρωγή των πολιτιστικών φορέων ελληνική κοινότητα Μπεργκεντόρφ και περιχώρων, Σύλλογος Θρακιωτών Αμβούργου και περιχώρων σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Αμβούργου αθλητικός και πολιτιστικό σύλλογος γαλανόλευκη Ελλάς

Ένα συνδυαστικό πολυθέαμα τραγουδιού, χορού και αφήγησης με μουσικοφιλολογικό και επιμορφωτικό-ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ανακαλύπτοντας το έργο του ποιητή με την μουσική του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη. Την επιστoλική έχει αναλάβει ο Πολιτισμολόγος συγγραφέας χορολέκτης Ιωάννης Τσουχλαράκης, ενώ ερμηνεύτρια θα είναι η Άννα Κοννανούδη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ