ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδή ΥΠΕΞ: Μην αποκλείετε το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία

0

Η Φινλανδή υπουργός Εξωτερικών Ελίνα Βαλτόνεν δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα πρέπει να είναι εντελώς αντίθετες στην ιδέα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, εάν οι συνθήκες εκεί επιδεινωθούν.

«Είναι σημαντικό να μην αποκλείουμε τα πάντα μακροπρόθεσμα, διότι ποτέ δεν ξέρουμε πόσο σοβαρή γίνεται η κατάσταση. Αλλά η φινλανδική θέση είναι ξεκάθαρη: Δεν στέλνουμε αυτή τη στιγμή στρατεύματα και δεν είμαστε πρόθυμοι να το συζητήσουμε», δήλωσε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το πιο σημαντικό τώρα είναι οι εταίροι της Ουκρανίας να συνεχίσουν να στέλνουν βοήθεια στην Ουκρανία. Επισήμανε επίσης ότι η Φινλανδία έχει δαπανήσει περισσότερο από το 0,6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της για να στηρίξει το Κίεβο.

    «Πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα», δήλωσε η ίδια.

Στις 26 Φεβρουαρίου, μετά τη σύνοδο κορυφής 25 Ευρωπαίων, Αμερικανών και Καναδών ηγετών που συνεκλήθη στο Παρίσι για να συζητήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, ο Μακρόν δήλωσε ότι το Παρίσι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει το Κίεβο. Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Μακρόν τι εννοούσε με τα λόγια του ότι οι εταίροι του είναι έτοιμοι να κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο» για να στηρίξουν το Κίεβο. Ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε ότι δεν αποκλείει τίποτα, ακόμη και την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών στρατευμάτων.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ