ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Σολτς -4 στους 5 δυσαρεστημένοι με το έργο του, στο 14% το SPD!

0

Από το 1997 έχει να δει καγκελάριος στη Γερμανία τόσο χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας όσο ο Όλαφ Σολτς.

Μέσα σε ένα κλίμα δυσθυμίας για την πορεία της γερμανικής οικονομίας και την αδυναμία των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού να τα βρουν για να ψηφιστεί πριν τη λήξη του έτους ο προϋπολογισμός, μόλις ένας στους πέντε Γερμανούς (20%) δηλώνει ικανοποιημένος από το έργο του Σολτς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου δικτύου της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, ARD.

Αλλά και από την απόδοση της ομοσπονδιακής κυβέρνησής τους δηλώνουν απογοητευμένοι οι Γερμανοί, αφού μόνον το 17% εγκρίνει τους χειρισμούς του επιτελείου του Σολτς. Η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί τέτοια απογοήτευση για το κυβερνητικό έργο ήταν το 2010, όταν ήταν στην εξουσία ο συνασπισμός των Χριστανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων.

Όσον αφορά στην απόδοση του Σολτς μόνον το 27% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ανταποκρίνεται στα καθήκοντα του καγκελαρίου – μια υποχώρηση της τάξης του 20% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2022. Την ίδια ώρα μόνον το 23% θεωρεί τον Σολτς ικανό στη διαχείριση κρίσεων και μόλις ένας στους δέκα Γερμανούς (για την ακρίβεια το 12%) εκτιμά ότι ο Σολτς είναι πειστικός.
Ισχυρότερο κόμμα η CDU μπροστά από την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία

Σε περίπτωση που διεξάγονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή στη Γερμανία το κόμμα του Σολτς θα καταποντιζόταν με ποσοστό 14% (-2% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση Deutschlandtrend τον Νοέμβριο). Στην πρόθεση ψήφου πρώτο κόμμα με 32% (+2%) είναι οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), μπροστά από την ακροδεξιά AfD (21%), που επιβεβαιώνει την ανοδική της πορεία, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με 15% (+15).

Οι εταίροι του Σολτς στον κυβερνητικό συνασπισμό Φιλελεύθεροι (FDP) του Κρίστιαν Λίντνερ θα έμεναν με 4% εκτός της Μπούντεσταγκ, όπως και αριστερό Die Linke που χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες από τον Νοέμβριο υποχωρώντας στο 3%.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ