ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 200 δισ. δολάρια έχουν χάσει οι πλούσιοι του πλανήτη το 2022

0

Περισσότερα από 40 δισ. δολάρια έχασαν σε μια ημέρα οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη. Την «μαύρη» Τετάρτη όπου οι απώλειες ήταν τεράστιες για τον Ελον Μασκ, τον Τζεφ Μπέζος και τον Μπερνάρ Αρνό ακολούθησε η χθεσινή ημέρα, αν και οι ρυθμοί ήταν βραδύτεροι.

Το 2022 όμως αποδεικνύεται ως μια απο τις χειρότερες χρονιές για τους απανταχού δισεκατομμυριούχους καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς του MarketWatch από τις αρχές του έτους έχουν χάσει περί τα 200 δισ. δολάρια.

Στην κορυφή της λίστας των 500 δισεκατομμυριούχων που μετρούν απώλειες βρίσκεται ο Elon Musk. Έχασε 12,3 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία την Τετάρτη και συνολικά 60,4 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους.

Το μεγάλο μέρος των απωλειών ήρθε αφότου ανακοίνωσε τη συμφωνία για εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, καθώς το σχέδιό του αυτό πυροδότησε μία πτώση διαρκείας της μετοχής της Tesla. Εξακολουθεί βεβαίως να έχει πλούτο 210 δισ. δολαρίων.

Στη δεύτερη θέση ο ιδρυτής της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του συρρικνώθηκε κατά 8,48 δισ. δολάρια την Τετάρτη στα 131 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της Amazon έχουν καταγράψει πτώση 35% από τις αρχές του έτους, δεχόμενες ισχυρή πίεση από τα αποτελέσματα τριμήνου, που έδειξαν ζημίες για πρώτη φορά από επτά χρόνια. Από τις αρχές του έτους η περιουσία του Μπέζος έχει υποχωρήσει κατά 61,6 δισ. δολάρια.

Στην τρίτη θέση της λίστας ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού πολυτελών αγαθών LVMH, έχασε 3,15 δισ. δολάρια την Τετάρτη και συνολικά έχει δει την περιουσία του να υποχωρεί κατά 52 δισ. φέτος στα 126 δισ. δολάρια.

Κατά 19,4 δισ. δολάρια πιο «φτωχός» είναι φέτος o Μπιλ Γκέιτς της Microsoft. Κόντρα στο ρεύμα ο Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway. Μπορεί να έχασε 2,74 δισ. δολάρια την Τετάρτη, αλλά η περιουσία του παραμένει αυξημένη κατά 2,17 δισ. δολάρια σε σχέση με τις αρχές του έτους, στα 111 δισ. δολάρια.

imerisia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ