ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέος τεχνικός διευθυντής στον Ρεθυμνιακό ο Μανωλακάκης

0

Μάλιστα οι άνθρωποι της διοίκησης του Ρεθυμνιακού τον θεωρούν τον κατάλληλο άνθρωπο για την συγκεκριμένη θέση, καθώς με τις γνώσεις του θα προσφέρει εμπειρία και ηρεμία στην ομάδα. 

επίσημη ανακοίνωση του Ρεθυμνιακού: 

«Το Δ.Σ. του ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ Α.Ο. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ που θα αναλάβει την θέση του Τεχνικού Διευθυντή στην ομάδα μας. Ο γνωστός στο ποδόσφαιρο του Ρεθύμνου τεχνικός που είναι Α’ αντιπρόεδρος στον σύνδεσμο προπονητών Χανίων – Ρεθύμνου «Παγκρήτιος» έχει φορέσει ως ποδοσφαιριστής στο παρελθόν την φανέλα του Ρεθυμνιακού μας και στην μετέπειτα ΕΑΡ(1978 – 1987), αλλά και των Κεραυνού, Άρη Ρεθύμνου, Αναγέννησης και Δόξας Πλατανέ, ενώ αποτέλεσε προεπιλογή της

Εθνικής Νέων και στέλεχος των Μικτών ομάδων Ρεθύμνου. Ως προπονητής έχει εργαστεί σε Καλονύκτι, Ψηλορείτη (2 φορές), Ασή Γωνιά, ΟΦ Αρμένων, Ποσειδώνα Γερανίου, ΠΕ Ρεθύμνου (Δ’ Εθνική), Ρεθυμνιακού, Κ19 Επισκοπής, Επισκοπή (τεχνικό επιτελείο - Γ’ Εθνική), αλλά και για μια 2ετια (2013-2015) των Μικτών ομάδων Νέων και Παίδων ΕΠΣΡ. Οι γνώσεις του, αλλά και η εμπειρία του μας ώθησαν στην απόφαση να του αναθέσουμε το συγκεκριμένο νευραλγικό πόστο και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων μας. Καλωσορίζουμε ξανά στην «οικογένεια» του Ρεθυμνιακού τον Γιώργο και του ευχόμαστε μια καλή χρονιά, με υγεία και πολλές ομαδικές και προσωπικές επιτυχίες».

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μανωλακάκη:

 Ο Γιώργος Μανωλακάκης γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1960 στα Χανιά, έχει όμως καταγωγή από τον Φουρφουρά. Είναι Πτυχιούχος του ΤΕΙ Ηρακλείου (Τμήμα Λογιστικής), παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών, ενώ εργάζεται στην ΔΕΥΑΡ, της οποίας είναι μέλος του Δ.Σ. και Προσωπάρχης.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα» τα έκανε το 1974 κάνοντας το πρώτο δελτίο του στον Κεραυνό έχοντας εμπειρία από τον χώρο τον σπορ ως αθλητής στίβου του ΑΓΟΡ. Τη σεζόν 1978-79 μεταγράφηκε στον Ρεθυμνιακό και στην μετέπειτα ΕΑΡ παραμένοντας εκεί ως το 1987, αγωνιζόμενος μέχρι και την Γ’ Εθνική. Ακολούθησε ο Άρης και η Αναγέννηση (1987-1992) για να κλείσει την καριέρα του στην Δόξα Πλατανέ (1992-94). Στην ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνίστηκε επίσης στις Μικτές Ρεθύμνου και Κρήτης, ενώ είχε προεπιλεγεί στην Εθνική Νέων από τον τότε προπονητή της κ. Πετρίτση.

Την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στο Καλονύκτι το 1999-2000, ενώ αμέσως μετά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ψηλορείτη την ίδια χρονιά, καταφέρνοντας να συμβάλλει στην επίτευξη της παραμονής της ομάδας μέσα από τους αγώνες μπαράζ. Μάλιστα στους αγώνες μπαράζ επικράτησε της ομάδας στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, τον Κεραυνό, που τελικά δεν απέφυγε τον υποβιβασμό στην Β’ ΕΠΣΡ. Στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του έμεινε για 7 ολόκληρα χρόνια και τη σεζόν 2007-08 κάθισε στον πάγκο της Ασή Γωνιάς, ενώ από τον Ιούλιο του 2008 ως και το Δεκέμβρη του 2009 ήταν στον ΟΦ Αρμένων. Ακολούθησε μια διετία στον Ποσειδώνα Γερανίου (Δεκέμβρης 2009 – Δεκέμβρη 2011). Τον Ιανουάριο του 2012 ανέλαβε την ΠΕ Ρεθύμνου στην Δ’ Εθνική, μέχρι το τέλος της σεζόν, συνεχίζοντας για έξι μήνες την σεζόν 2012-13 στον Ρεθυμνιακό. Ακολούθησε μια διετία (2013-15) στον πάγκο των Μικτών Νέων και Παίδων ΕΠΣΡ, έχοντας ένα εξάμηνο πέρασμα από την Κ19 ΠΑΕ Επισκοπής, ενώ την επόμενη χρονιά (2016-17) βρισκόταν στο τεχνικό επιτελείο του ΑΟ Επισκοπής στην Γ’ Εθνική, καθίζοντας σε ένα παιχνίδι στον πάγκο της. Η επίσημη επιστροφή του στην ομάδα του Φουρφουρά έγινε στα μέσα Αυγούστου του 2020, όπου και παρέμεινε μέχρι τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου. 

Από το 2003 είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή Uefa Β’, παρακολουθώντας με επιτυχία τη σχολή προπονητών ποδοσφαίρου που έγινε στα Χανιά. Από τον Μάιο του 2009 ως και τον Ιούνιο του 2013 έχει παρακολουθήσει 15 σεμινάρια ποδοσφαίρου για μικρές και μεγάλες ηλικίες, αλλά και 1 σεμινάριο Α’ Βοηθείων. Ο Γιώργος Μανωλακάκης είναι Α’ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου νομών Χανίων – Ρεθύμνου ο «Παγκρήτιος» από το 2018 (ήταν Β’ Αντιπρόεδρος από το 2010) και εκπρόσωπος των Ρεθυμνίων προπονητών.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ