ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πλατεία άλλαξε - Επιλογή εμπιστοσύνης

0

Την 21 Μαΐου οι Ελληνίδες, έδωσαν ι¬σχυρό προβάδισμα 41% στην ΝΔ, εκφράζο¬ντας την εμπιστοσύνη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα ποσοστά αυτά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Οι απαντήσεις για το αποτέλεσμα, είναι πολλές. Το εκλογικό σώμα συνέκρινε την τε¬τραετία 2015-2019 του κ. Τσίπρα, με την τετραε¬τία 2019-2023 του κ. Μητσοτάκη. Την ανίσχυρη Ελλάδα και την ένδεια των πολιτών της πρώτης περιόδου, με την ισχυρή Ελλάδα και την ενί¬σχυση των εισοδημάτων της δεύτερης περιό¬δου. Τον αναξιόπιστο λόγο του Τσίπρα στην ί¬δια μορφή του 2015, με την σιγουριά που εξέφρασε ο Μητσοτάκης. Ο Τσίπρας παραδέ¬χτηκε την ευθύνη του, που δεν κατάφεραν να
πείσουν και έγινε παλινόρθωση της δεξιάς.
Ο κ. Μητσοτάκης κ. Τσίπρα δεν είναι μόνο δεξιός είναι φιλελεύθερος, κεντρώος, κεντροδεξιός. Αξιοποιεί πρόσωπα ακόμη και της κε¬ντροαριστεράς. Επιλογή Μητσοτάκη είναι η ι-κανότητα και όχι ο πολιτικός χώρος.
Ο Τσίπρας κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον Καμένο και σήμερα θα κυβερνούσε και με τον Κασιδιάρη ακόμα, αφού δεν κατέθεσε υ-πόμνημα αντιρρήσεων στον Α.Π.
Ο κ. Τσίπρας παρομοίωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με Ορμπάν στην αυτοδυναμία, ό¬μως ψεύδεται. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΕΕ έ¬χουν εκφράσει αντιρρήσεις στις θέσεις Ορ¬μπάν.
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι είναι ο γνήσιος αντίπαλος της συντήρησης. Όμως τον ρωτάμε: Οι αυξήσεις μισθών-συντάξεων μετά από 12 χρόνια, τα δύο καινούργια υπουργεία που θα γίνουν, κοινωνικών και στεγαστικής πολιτικής καθώς και οικογένειας, εκτός των δύο προηγηθέντων. Οι έξι πανελλαδικοί σταθμοί ελικοπτέρων, με ελικόπτερα που θα επεμβαίνουν σε άμεσες βοήθειες, τι σημαίνουν αυτά; Ότι η ΝΔ είναι κόμμα ανά¬πτυξης του εξηγχρονισμού και όχι των συνθη¬μάτων της πλατείας που χρησιμοποιούν Τσί¬πρας και Ανδρουλάκης.
Το σύστημα της απλής αναλογικής απε- δείχθη μπούμερανκ για τον εμπνευστή του τον Σύριζα, που παραδέχτηκε το λάθος του. Αίσθημα ικανοποίησης από τους Έλληνες του εξωτερικού που για πρώτη φορά ψήφισαν. Οι ψηφοφόροι είδαν την οικοδομή να παίρνει μπροστά. Η οικονομία πηγαίνει καλύτερα. Το χρηματιστήριο σημειώνει υψηλότε¬ρους ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο Σύριζα ευάλωτος στην εθνική μας κυριαρχία, έχει την στήριξη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Ε¬ξέλεξε δύο βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας, που παρά τη συνθήκη της Λωζάνης αρνούνται να την εκφράσουν. Ο δε Τσίπρας «φωνή βοώντως εν τη ερήμω» μόνο διαμαρτυρίες κατά άλλων, πάγια τακτική της αριστεράς.
Στο ναυάγιο ενώ οι υ¬πηρεσίες λειτούργησαν με τον προσήκοντα τρόπο, ο κ. Τσίπρας αφήνει ερωτήματα για την πολιτική ηγεσία, δίνοντας τροφή στους ε¬χθρούς της Ελλάδας.
Με πειστικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη νέα τετραετία, θα δώσει έμφαση στην υ-γεία, στην ενίσχυση των εισοδημάτων, στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, στη συνέ¬χιση του ψηφιακού κράτους, στην αξιοποίηση των ικανών στις αντίστοιχες θέσεις, στην ενί¬σχυση της εθνικής άμυνας και μέτρα στην με-τανάστευση και την ασφάλεια.
Στις εκλογές της 25 Ιουνίου οι Ελληνίδες και οι 'Ελληνες με πίστη στην πρόοδό τους με σταθερότητα και εμπιστοσύνη, θα δώσουν αυτοδυναμία στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσο-τάκη, για να γίνει η χώρα ουσιαστικά Ευρώπη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ