ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Θεσμική και ουσιαστική ολοκλήρωση της τετραετίας

0

Είναι προβλεπόμενη από το σύνταγμα η τετραετής διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας και η ημερομηνία των εκλογών της 21 Μάίου, με τις επαναληπτικές δε της 3ης Ιουλίου, συμπληρώνεται απόλυτα. Σε όλη την περίοδο της η πλειοψηφία της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο, υπήρξε αταλάντευτα αραγής.

Αρκετά μεγάλα προβλήματα της περιόδου υπήρξαν. Όμως η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός τα χειρίστηκαν με τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Περιπτώσεις από εξωγενείς παράγοντες ήταν η πανδημία στην υγεία και ακρίβεια. Υπήρξαν τα θέματα των πυρκαϊών, κυρίως στην Αττική και την Εύβοια, που με την εποπτεία του Υπουργείου κλιματικής προστασίας, πέτυχαν τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Οι συντάξεις εκδίδονται γρηγορότερα. Οι συνταξιούχοι στο σύνολό τους, είδαν μετά από 12 χρόνια μέχρι 8% περίπου αυξήσεις και όχι τα 250 ευρώ του Δεκεμβρίου του κ. Τσίπρα, σε μεμονωμένη κατηγορία που τα επικαλείται 13η σύνταξη. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υπήρξε πρωτόγνωρος. Η ζωή του πολίτη γίνεται αμεσότερα και ευκολότερα. Η εξωτερική πολιτική σε επωφελείς συμφωνίες και παρεμβάσεις, με πολλές χώρες του κόσμου, έζησε μια καινούργια δυναμική εποχή.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός επιτυγχάνεται με τα τελειότερα μέσα στην πολεμική αεροπορία, το πολεμικό ναυτικό και το στρατό, που είχε πολλά χρόνια να δει η χώρα, καθώς και οι στρατιωτικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.

Η φύλαξη των συνόρων στο Αιγαίο και τον Έβρο, έβαλε τέλος στην ασυδοσία της λαθρομετανάστευσης, που υπήρξε στην τετραετία του κ. Τσίπρα.

Για το σιδηρόδρομο ο τελευταίος που θα μπορούσε να έχει λόγο είναι ο Σύριζα, που τον είχε πουλήσει στους Ιταλούς με 45 εκατομ. Ευρώ «αντί πινακίου φακής» αντί 250-300 εκατ., που κοστολόγησε και δεν έδωσε η Ν.Δ. το 2012.

Χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα βρήκαν τις λύσεις τους, για το σύνολο των πολιτών. Βασικός πρωταγωνιστής όλων, υπήρξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα υψηλής στάθμης, που έδωσε λύσεις, ακόμη και στην Ευρώπη. Ανέβηκε ψηλά το κύρος της Ελλάδας, που είχε χαθεί την τετραετία του Τσίπρα.

Υπήρξαν ψηλές επιδόσεις της χώρας σε όλους τους τομείς, παρά τις αρνητικές θέσεις που ελάμβανε ο Σύριζα και άλλα κόμμα της αντιπολίτευσης, που δυσφήμιζαν τη χώρα στο εξωτερικό. Τους έλληνες ενδιαφέρουν τα θέματα της οικονομίας και τα εθνικά θέματα, κυρίως με την Τουρκία, που η κυβέρνησης της Ν.Δ,. χειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Τσίπρας με ατέρμωνη παραχολογία, τρέφει φρούδες ελπίδες στους έλληνες, όμως με τον ίδιο τρόπο ενέπεξε τον ελληνικό λαό το 2015. Σήμερα οι έλληνες ψηφοφόροι δεν ξεχνούν την έλλειψη φερεγγυότητάς του. Αντίθετα ο Μητσοτάκης αυτά που υποσχέθηκε το 2019 και ακόμ α περισσότερα τα έκανε πράξη.

Στο Debete της 10 Μαΐου ο Τσίπρας συνέχισε την σεναριολογία της αναξιοπιστίας, ο πρωθυπουργός ήταν η ήρεμη δύναμη λόγων και έργων. Οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Την 21 Μαΐου θα δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ν.Δ. μια ικανή διαφορά που θα είναι το βασικό εχέγγυοι για την πορεία της χώρας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ