ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

KKE για να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και των χορηγών της

0

Αν εξαιρέσουμε την επλιδοφόρα άνοδο του ΚΚΕ που ως ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση έχει αποδείξει πως «δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί» την αντιλαϊκή πολιτική, όλος ο άλλος πολιτικός συσχετισμός είναι πολύ αρνητικός για τον λαό.   

Πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του Βαρουφάκη κλπ αρνούνται να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα και την ενίσχυση της ΝΔ (σχεδόν +1% από το 2019). Οι προσδοκίες που τους «φύτεψαν» στο μυαλό δεν συμβιβάζονται με άνοδο της ΝΔ. Λιθοβολούν την πραγματικότητα αντί να την ερμηνεύσουν. Σαν άλλος Ξέρξης μαστιγώνουν τη θάλασσα γιατί δεν συβάζεται με τις προσδοκίες τους.

Ηλίθιο ανεβάζουν τον λαό, βλάκα τον κατεβάζουν. Με μια άθλια χαιρεκακία αντιμετωπίζουν τα βάσανά του (πχ σεισμόπληκτη στο Αρκαλοχώρι) λες και επί των ημερών τους είχαμε λιγότερα.        

Αλήθεια δεν ήταν ο ίδιος λαός που έβγαλε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση το 2015? Που τους πίστεψε στο δημοψήφισμα και ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά? (μέχρι βέβαια να τον πουλήσουν).

Η μόνη λογική εξήγηση στην «μη φθορά» και άνοδο της ΝΔ είναι νομίζω η παρακάτω. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, όπως άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ, συνέβαλε καθοριστικά στη συντηρητική στροφή μεγάλου τμήματος του λαού που τον ακολούθησε. Όταν μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε το 3ο μνημόνιο, τον ν Κατρούγκαλου, τον ν Αχτσιόγλου Βρούτση κλπ κλπ οι ψηφοφόροι του αναγκάζονταν να απολογούνται με το αφήγημα της ΝΔ. Με μεγάλη μας λύπη βλέπαμε ανθρώπους του να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την υποταγή στις εντολές των Βρυξελών, του ΝΑΤΟ, των αγορών. Όταν ψήφιζαν το 50% των νόμων της ΝΔ (το 70% το ΠΑΣΟΚ). Όταν μαζί χειροκροτούσαν τον Ζελένσκι και τα ΑΖΟΦ. Όταν υπερηφανεύεσαι που στην πανδημία έβαλες πλάτη «στην περιστολή ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ», απαγορεύοντας μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κάθε διεκδίκηση. Ευτυχώς το ΚΚΕ τους τα έκανε κουρελόπανο αλλιώς ακόμη και σήμερα θα είχαμε συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες στο γύψο. Όταν on camera συνωμοτούν στην Πάτρα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναντίον του Πελετίδη και το ίδιο κάνουν στην Καισαριανή, στο Περιστέρι, στη ΓΣΕΕ, σε εκατοντάδες σωματεία. Όταν ζητάς να σε ψηφίσουν οι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Όταν πυροδοτείς χουλιγκάνικο υβρεολόγιο  κατά του Μητσοτάκη για να φλερτάρεις την ίδια την ΝΔ.  Τότε έχεις μετατραπεί στον μεγαλύτερο χορηγό της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς ότι έχεις περάσει μια μεγάλη συντηρητική στροφή στον κόσμο που σε ακολούθησε. Ότι οι 190.000 ψήφοι που πήγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ δεν είναι συνομωσία των δημοσκόπων αλλά κατάδική σου. Πάνω σ’ αυτή τη χορηγία κορδώνουν σαν γύφτικο σκεπάρνι Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης (του γνωστού και μη εξαιρετέου ΠΑΣΟΚ). Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να τους «προσγειώσει» με την ακόμη πιο θεαματική του άνοδο στις 25 Ιούνη.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να αναλάβει αυτές τις ευθύνες. Γι’ αυτό επιμένει να τα ρίχνει στους άλλους και στο ΚΚΕ που δεν μπήκαμε κι εμείς στον ίδιο λάκκο.

Χωρίς κανενός είδους ρεβανσισμό ή πατερναλισμό απευθυνόμαστε στον προοδευτικό, ριζοσπαστικό κόσμο που ακολούθησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χρέος μας απέναντι στο λαό και το δίκιο του να μην χαρίζουμε κανένα στο σάπιο σύστημα και στην συντήρηση.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιπαρατεθεί στρατηγικά και όχι μόνο σε κάποια σημεία με το πρόγραμμα της ΝΔ αλλά και κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης. Με τα προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης, της επενδυτικής βαθμίδας, τα ματωμένα πλεονάσματα της νέας δημοσιονομικής πειθαρχίας, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς. Ήδη συμπορεύονται, στα ψηφοδέλτιά μας και στο κίνημα, διατηρώντας τις ιδιαίτερες απόψεις τους, εκατοντάδες αγωνιστές που στο παρελθόν ακολούθησαν το ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά για όλους. Να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα λαϊκής αντιπολίτευσης που και μέσα στη βουλή και πολύ περισσότερο έξω στο κίνημα δεν θα αφήνει σε χλωρό κλαρί την αντιλαϊκή πολιτική. Μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία μέσα στο κίνημα που όλοι μας έχουμε ρόλο, θέση και ευθύνες.

Στις 21 Μάη κάναμε ένα μεγάλο βήμα. Στις 25 Ιούνη κάνουμε ένα τεράστιο άλμα, που θα αναπτερώσει τις ελπίδες στο λαό μας αλλά και στους ευρωπαϊκούς λαούς. Η θέση σας είναι εδώ.

Στο αντίπαλο δέος της κάθε αντιλαϊκής πολιτικής που θα είναι ασπίδα για το σήμερα και φωτεινή ελπίδα για το αύριο. 

ΥΓ  Στις 21 Μάη πολλοί «μετακομίσατε» στα «μικρά» κόμματα που έμειναν εκτός βουλής. Κόμματα ως επι το πλείστον τηλεοπτικά-διαδικτυακά, χωρίς δράση και πρόγραμμα. Υπηρετούν συνήθως την ματαιοδοξία του αρχηγού και τα περισσότερα (ΠΟΤΑΜΙ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ κλπ) στην πορεία έγιναν χρήσιμα εργαλεία στην αντιλαϊκή πολιτική. Θέλατε να αντιδράσετε στην κοινωνία του χρήματος, των αγορών που ισοπεδώνει την ανθρώπινη ζωή. Υποτιμήσατε το ρίσκο αυτές σας οι επιλογές να μείνουν εκτός βουλής με αποτέλεσμα να επιτύχετε ακριβώς το αντίθετο. Γιατί στο 16% που έμεινε εκτός αντιστοιχούν 48 βουλευτικές έδρες. Από αυτές η ΝΔ πήρε τις μισές. Ακριβώς 23. Η μισή σας ψήφος λοιπόν πήγε στην ΝΔ. Μπορείτε να αναλάβετε την ίδια ευθύνη και στις κρίσιμες εκλογές της 25 Ιούνη. Μπορείτε όμως να παραμερίσετε τους όποιους ενδοιασμούς  και να δώσετε μεγάλη δύναμη στην μόνη δοκιμασμένη λαϊκή αντιπολίτευση που και την προηγούμενη περίοδο έδωσε απτά δείγματα γραφής. Όχι μόνο στα έδρανα της βουλής αλλά κυρίως στο δρόμο που οι λαοί γράφουν την ιστορία τους. Να ψηφίσετε ΚΚΕ γράφοντας κι εσείς την ιστορία του λαού μας.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ