ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

16 χρόνια «πάρτι» στο Χυτά με τον λογαριασμό στα υποζύγια (Μέρος 2ο)

0

Πάνω από 14 χρόνια εξελίσσονταν το μέγα πάρτι κάτω από τη μύτη του λαού. Μα «αγαπά ο Θεός τον κλέφτη αγαπά και τον νοικοκύρη». Το 2020 η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκπροσωπείται πλέον σχεδόν σε όλα τα ΔΣ του νομού. Στην υπο σύναψη Προγραμματική με τον Δήμο Αγίου Βασιλείου παρατηρούμε  περίεργες ανακολουθίες κι ένα συνοδό έγγραφο της ΑΑΔΕ, που αν προσέχεις, «σου ανοίγει τα μάτια». Συνιστούμε στον κ Μαρινάκη να το ξαναδιαβάσει. Έτσι δεν θα εκτίθεται αναζητώντας την αφετηρία και τα κίνητρά μας στη δική του κουλτούρα. Από τότε καταγράφεται  δημόσια η έντονη αντίδρασή μας και στις Προγραμματικές τους. Ξεκινά η πολύμηνη έρευνά μας να συλλέξουμε όλα αυτά τα αποκαλυπτικά μαργαριτάρια και να συνθέσουμε ένα πάζλ που δύσκολα αντιλαμβάνεται κανείς.  

«Με τη γίδα στην πλάτη» βαφτίσαμε το πρακτικό της 23/10/2020 του ΔΣ του Αμαρίου. Με τον επισημότερο τρόπο, τα πιο υπεύθυνα χείλη ομολογούν πως μόνο από την χρήση του 2019 πήραν πάνω από 500 χιλ ευρώ και τα διέθεσαν σε άλλους σκοπούς άσχετους με τον ΧΥΤΑ και τα σκουπίδια. Πως πληρώνουν εργαζόμενους που δεν δουλεύουν στον ΧΥΤΑ. Μιλούν και για κάτι ψιλά ακόμη κλπ. Γκρινιάζουν γιατί μειώθηκαν τα σκουπίδια (κε Νίνο), Γιατί δεν εισπράττουν πια ΦΠΑ. Κανονικό «μαγαζί» και με την δική σας ανοχή. Ομολογούν πως το πραγματικό κόστος λειτουργίας του ΧΥΤΑ είναι μόλις 600-650 χιλ αλλά αυτοί εισπράττουν 1,2 εκ. «Νταβατζιλίκι» σε δημόσια θέα. Εδώ και χρόνια το ξέραμε. Άντε όμως να το αποδείξεις. Το ‘καναν οι ίδιοι.

Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση είχε ξεφύγει. Αμαριώτης στέλεχος του ΚΚΕ (ζεί στην Αθήνα) μου παραπονέθηκε πριν 2-3 χρόνια: «Σφε Μανούσο εδώ έχουν ξεφύγει. Υπερηφανεύονται  πως με την Αμάρι κάνουν ότι θέλουν τα λεφτά χωρίς ελέγχους κι επιτρόπους στο κεφάλι τους. Τους είπα πως πρέπει να ντρέπονται κι όχι να καμαρώνουν». Η άλλη κουλτούρα που λέγαμε.

Μη μας πουν ότι αυτά τα κάνουν για το καλό των Αμαριωτών ή των εργαζομένων του ΧΥΤΑ. Όποιος έχει ληστρική στάση απέναντι σε ένα μέρος του λαού κάνει το ίδιο ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. Δίνει όσο μπορεί λιγότερα στους εργαζόμενους του ΧΥΤΑ για να αυξάνει το «πλεόνασμα» για το οποίο κοκορεύεται. Οι δημότες του Αμαρίου είναι οι μόνοι στο νομό που δεν έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ παιδικό σταθμό, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΠΗ, για να αρκεστούμε σε αυτά.  Για τους ίδιους λόγους «είναι σπάγκος» στα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, κε Νίνο. Η έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας 23/11/2020 αναφέρει ότι «με πρόθεση αφήνουν ανεπεξέργαστα στραγγίσματα» να διαρρέουν στο παρακείμενο ποτάμι βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τον υδροφόρο ορίζοντα, τα νερά του Φράγματος και την δημόσια υγεία!!!

Μετά από αυτή «τη γίδα στην πλάτη» δεν γίνεται να ρωτάς, «τι θα κερδίσουμε αν απορρίψουμε την Προγραμματική» ή «μήπως στον ΕΣΔΑΚ θα πληρώνουμε περισσότερα». Είσαι μπροστά στον ορισμό του σκανδάλου. Όσο για τις κινδυνολογίες που για άλλη μια φορά επιστρατεύτηκαν (θα βρωμίσει η πόλη κλπ) να πούμε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το «ιδιωτικό μαγαζί» που κατσικώθηκε στο ΧΥΤΑ και όσοι το στηρίζουν. Αλήθεια τι αντανάκλαση θα έχει η τυχόν δημοσιοποίηση της έκθεσης της διεύθυνσης δημόσιας υγείας με τα ζουμιά του ΧΥΤΑ να ρέουν στο ποτάμι? Ότι πρέπει για εναλλακτικό τουρισμό.

Μας είπαν ακόμη πως σε 3 μήνες όλα θα τελειώσουν γιατί θα πάει ο ΕΣΔΑΚ εκεί. Ώστε υπάρχει ΕΣΔΑΚ και μάλιστα με αρμοδιότητες στο ΧΥΤΑ Αμαρίου. Αλήθεια αυτό στο ελεγκτικό το είπαν ή το «ξέχασαν?». Γιατί αν το είπαν τότε και το ίδιο το ελεγκτικό πρέπει να ελεγχθεί. Όσο για το «3 μήνες και μετά αναλαμβάνει ο ΕΣΔΑΚ» να κερδίσουν χρόνο προσπαθούν. Στην τιμολογιακή πολιτική του ΕΣΔΑΚ του 2022 (σελ 3) μιλούν για Προγραμματική που θα συνάψουν τότε ο ΕΣΔΑΚ με την Αμάρι. Τα δύο φιλέτα που λέγαμε είναι συνεννοημένοι δια παντός να τα συν λειτουργούν και να μας στέλνουν το λογαριασμό. 

Στο κείμενο που αποστείλαμε (είναι στο blog μας) αποδείξαμε πως η νομική τους θεμελίωση είναι προσβλητική όχι για τον πρωτοετή της νομικής αλλά και για τον κοινό νού. Για να μην εκτεθούν υποστηρίζοντας τέτοιες κοτσάνες οι λαλίστατοι περί τα νομικά (Δήμαρχος και κ Φουρφουλάκης) τα απέφυγαν επιδεικτικά.

Και για να κλείνουμε προς το παρόν.

Σε μια εποχή που ο εξαντλημένος λαό μας φορτώνεται την έκρηξη της ακρίβειας, τα αμύθητα κέρδη των ενεργειακών κολοσσών, την πράσινη ανάπτυξη, τα σπασμένα του δικού τους πολέμου, η απαίτηση να ανακουφιστεί έστω από ένα κόστος, που ακόμη και οι δικοί τους νόμοι  απορρίπτουν, είναι πολύ σοβαρή. Κι όμως ούτε αυτό μπορούν να το δεχτούν αν ο λαός δεν το επιβάλει.

Βλέπουμε καθαρά πως ακόμη και στα σκουπίδια και πολύ περισσότερο στην υγεία, στα εργασιακά κλπ πανταχού παρούσα είναι μια εξουσία που είτε εφαρμόζει νόμο της είτε τον κουρελιάζει, ένα έχει σκοπό και κοινό παρανομαστή. Να λεηλατεί το λαό για χάρη των λογής λογής συμφερόντων.

 Είτε κερδίσουμε αυτή τη μάχη να πάρουμε την μικρή ανάσα είτε όχι, ο λαός μας θα ευημερήσει, μόνο όταν αυτή την εξουσία την ξεφορτωθεί και εγκαθιδρύσει την δική του. Έχει δρόμο μπροστά του αλλά το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ