ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στο Λύκειο και στο 2ο Δημοτικό Ρεθύμνου

0

Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Τούτη  η Τσικνοπέμπτη βρήκε τους λιλιπούτιους φίλους του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνης  να χορεύουν με ρυθμό στην υπέροχα διακοσμημένη αίθουσα του Λυκείου, όπου ξεχώρισαν οι μοναδικές αποκριάτικες φιγούρες, που έφτιαξε η ποιοτική ζωγράφος Ντομινίκ Μαστοράκη,  μέλος του ΔΣ του  Λυκείου . Αυτός ο χορός ‘καλά κρατεί’ εδώ και  τριάντα  και πλέον έτη κι όλοι τον περιμένουν με ενθουσιασμό. Οι κυρίες του Δ.Σ. του Λ.Ε.Ρ. υποδέχτηκαν με ζεστασιά και αγάπη τα παιδιά  και τους γονείς που τα συνόδευαν για να περάσουν ένα αξέχαστο απόγευμα μαζί. Στα παιδιά προσεφέρθησαν σερπαντίνες και ποπ κορν και στους γονείς ευωδιαστός μερακλίδικος καφές. Παρούσα στην όμορφη γιορτή ήταν κι η γνωστή ‘Ρωρώ’  με το επιτελείο της  που έσυραν το γαϊτανάκι,  χόρεψαν και έπαιξαν δημιουργικά παιχνίδια με τα παιδιά. Οι γλυκές  φωνούλες και τα γέλια  των μικρών μας φίλων γέμισαν την καλαίσθητη αίθουσα, ενώ οι γονείς  ευχαριστημένοι,  εξέφρασαν στις κυρίες του Δ.Σ. την ικανοποίησή τους για τη όλη φιλοξενία αλλά και για την προσοχή και φροντίδα που παρείχαν στα  παιδιά τους. Η γιορτή έληξε με ενθουσιασμό κι έκπληξη όταν δεκάδες μπαλόνια αφέθησαν ελεύθερα από τον εξώστη  και όλα τα παιδάκια έφυγαν με ένα μπαλόνι στο χέρι.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Τις δράσεις  του Λυκείου πλαισίωσε  και ένα σεμινάριο  χορών  από την αγαπημένη και ακριτική  Θράκη. Το Σάββατο 18/2 ο προσκεκλημένος από το Δ.Σ. του Λ.Ε.Ρ,  κος Γεωργιάδης Κων/νος χοροδιδάσκαλος με  καταγωγή από την ανατολική Θράκη, δίδαξε θρακιώτικους χορούς στους χορευτές του Λυκείου  Ρεθύμνης  με τρόπο παραστατικό και σεβασμό στην παράδοση. Το εν λόγω σεμινάριο εμπλούτισε την φαρέτρα της χορευτικής ομάδος του Λυκείου.

ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Κυριακή 19/2 το Λ.Ε.Ρ ήταν καλεσμένο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο  Ρεθύμνου από  τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων,  προκειμένου  να παρουσιάσουν παραδοσιακά  αποκριάτικα δρώμενα  και χορούς από την Κρήτη και   διάφορες περιοχές  της Ελλάδος . Η αυλή του σχολείου ήταν γεμάτη από παιδιά ντυμένα μασκαράδες,  ενώ οι  γονείς και οι δάσκαλοί   χόρευαν εν ευθυμία  στους ήχους της παραδοσιακής μουσικής.  Εκ μέρους της χορευτικής ομάδας του Λυκείο παρουσιάστηκαν, ο χορός της ζωηρούλας και τσαχπίνας νύφης που τελικά ήταν άντρας με καπέλο και βέλο,  το σκωπτικό κρητικό δρώμενο ‘είντα κάνεις μπρε Αντώνη’, ο χορός της σκούπας από την Λήμνο , το Γαϊτανάκι, ο αποκριάτικος χορός ‘Βλάχα’ της Νάξου το ‘πως το τρίβουν το πιπέρι’ από την ηπειρωτική Ελλάδα, ο υπέροχος Ικαριώτικος χoρός  και  άλλα δρώμενα που ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκομένους. Παρόντες ήταν και οι υποδιευθυντές του σχολείου κ. Γιώργος Καλλιγιάννης και κα Ράνια Αυγενάκη ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει ήταν  ο ο σχολικός σύμβουλος κ. Αλέκος Πεδιαδίτης πρώην διευθυντής  του  2ου Δημοτικού. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων προσέφερε σουβλάκια σε όλους τους χορευτές ενώ η κεφάτη γιορτή συνεχίστηκε  μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Πως θα μπορούσαν να κλείσουν τα Αποκριάτικα δρώμενα αν όχι με τον ετήσιο Αποκριάτικο χορό για όλες τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου. Την Τρίτη 21/2  το Δ.Σ. του Λυκείου οργάνωσε στον χώρο του, τη μεγάλη γιορτή του, όπου όλοι οι μεταμφιεσμένοι  χόρεψαν , διασκέδασαν, έφαγαν εκλεκτά εδέσματα  και τσούγκρισαν τα ποτήρια τους με την ευχή: ‘Και του χρόνου να γιορτάσουμε ξανά με υγεία και χαρά’

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ