ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι..."Πολλαπλές Αναγνώσεις" του Νίκου Γλυνιά

0
Δεν αποτελεί είδηση και φαινόμενο για την πολιτεία μας η πραγματοποίηση αρκετών ποικίλων εικαστικών και καλλιτεχνικών εκδηλωσεων ,ειδικά απο Ρεθεμνιώτες-Ρεθεμνιώτισσες δημιουργούς, με ιδιαίτερα εικαστικά χαρακτηριστικά και ικανότητες. 
Ζωγράφοι, γλύπτες,φωτογράφοι,χαράκτες, διακοσμητές κτλ,δίνουν το δικό τους προσωπικό τόνο στις δημιουργίες τους,που μοιράζονται με τους λιγότερο ή περισσότερο φιλότεχνους συντοπίτες μας,αλλά και επισκέπτες, βάζοντας έτσι, ένα επιπλέον λιθαράκι στην εικαστική ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα Ρεθεμνιώτη εικαστικού, αποτελεί ο κος Νίκος Μ.Γλυνιάς.
Ένας άνθρωπος, που τον χαρακτηρίζει η σεμνότητα, η καλλιτεχνική αρτιότητα και η ευαισθησία στην αποτύπωση των θεμάτων του,μα προπάντων, η επιλογή της ζωγραφικής του δημιουργίας,αποτέλεσμα των βιωμάτων του,και της θέασης της καθημερινότητας , μέσα απο το πρίσμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Ο κος Νίκος Γλυνιάς,πέραν απο ζωγράφος, αποτελεί έναν ιδιαίτερα μαχητικό άνθρωπο, έναν ενεργό πολίτη, που ..."μάχεται " μέσω της τέχνης του,αποτυπώνοντας στον καμβά, ιδιαίτερα γνώρισμα του τόπου μας,της Ιστορίας μας,μα και του ίδιου του ανθρώπου.
Οι μέχρι τώρα εκθέσεις ζωγραφικής που έχει πραγματοποιήσει ο κος Νίκος Γλυνιάς, αποτελούν πραγματική εικαστική όαση, με αντιπροσωπευτική ζωγραφική θεματολογία....πολλαπλών αναγνώσεων,και βρίσκουν την θετική ανταπόκριση του κοινού. 
Για εφέτος, ο κος Νίκος Γλυνιάς πραγματοποίησε μια νέα ζωγραφική έκθεση "Πολλαπλών Αναγνώσεων", στο Σπίτι του Πολιτισμού ,που διήρκησε απο τις 8 εως τις 18 Ιουλίου.
Το κοινό απόλαυσε 60 και πλέον έργα από διάφορες χρονικές περιόδους του καλλιτέχνη,υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών,τα περισσότερα των οποίων παρουσιάζονται για πρώτη φορά ειδικά για την παρούσα έκθεση. 
Ευχόμαστε στον κο Νίκο Γλυνιά,σωματική ,ψυχική και πνευματική υγεία, και να συνεχίσει απρόσκοπτα και αταλάντευτα, να προσφέρει στον τόπο του και στους ανθρώπους του,ιδιαίτερες εικαστικές δημιουργίες και πολλές εκθέσεις! 
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ