ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν είμαστε μόνο για τα... Καρναβάλια!

0

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η μεγάλη παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού 2021,αλλά και οι υπόλοιπες καρναβαλικές εκδηλώσεις, δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.
Προέχει η υγεία μας και ο περιορισμός εξάπλωσης του ιού, για να μπορέσουμε με ασφάλεια να επιστρέψουμε γεροί και δυνατοί στο Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι του 2022.
Μπορεί να μην φορέσουμε την αποκριάτικη μάσκα,αλλά σίγουρα, το πρόσωπο μας δεν θα μείνει ακάλυπτο!
Οι υγειονομικές συνθήκες επιτάσσουν την χρήση μάσκας(ιατρικής,μιας χρήσης, πάνινης κτλ),για την προστασία μας απο τον κορωνοιό.
Τέτοιες μέρες,στο Ρέθυμνο, εκατοντάδες εθελοντές καρναβαλιστες απο δεκάδες καρναβαλικές ομάδες, θα έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό για την προετοιμασία των αρμάτων και την προώθηση των ευφάνταστων αποκριάτικων στολών.
Το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι, που μετράει 100 και πλέον χρόνια ζωής,δεν περιορίζεται, δεν "εγκλωβίζεται" στο λεγόμενο "εορταστικό τριήμερο της αποκριάς",αλλά ξεδιπλώνεται σαν μία πολύχρωμη και πολυεπίπεδη βεντάλια για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αποκριάτικοι χοροί,κυνήγι θησαυρού(ενηλίκων εφηβικό,παιδικό),μουσικές εκδηλώσεις (καντάδες παραδοσιακών και ευρωπαϊκών τραγουδιών),πολιτιστικά δρώμενα και πολλά πολλά άλλα ,ικανοποιούν όλα τα γούστα, και όλες τις ηλικίες.
Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε, οτι το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι, είναι οι άνθρωποι του. Εθελοντές,που ασχολούνται χρόνια ,έχοντας μεράκι και αγάπη για να συνεχίσουν αυτό που παρέλαβαν, και νεότεροι καρναβαλιστές,που παραλαμβάνουν με ζέση και πρωτότυπες ιδέες τη σκυτάλη. Αλλά,το καρναβάλι, δεν σταματάει την ημέρα της μεγάλης παρέλασης,άντε το πολύ την Καθαρά Δευτέρα.
Οι δράσεις των καρναβαλικών ομάδων πραγματοποιούνται καθ'όλη τη διάρκεια του έτους ,με κοινωνικό,ανθρωπιστικό και πολιτιστικό πρόσημο.
Δράσεις και πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν τον άνθρωπο(δωρεές προς το νοσοκομείο και τις κοινωνικές δομές,συλλογή τροφίμων),το περιβάλλον(εθελοντικοί καθαρισμοί, ανακύκλωση),τον πολιτισμό(κινηματογραφικές βραδιές).
Πριν περίπου  ένα χρόνο,μια υπερσύγχρονη μονάδα απολύμανσης υψηλής χωρητικότητας «Genano Air» αξίας 10.000€ αγοράστηκε και δωρίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου από τις Ομάδες του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού(Ο.Ρ.Κ).
Η προσφορά στον τόπο και στην κοινωνία, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και σημείο αναφοράς για τις καρναβαλικές ομάδες του Ρεθύμνου, που θεωρούν αυτοσκοπό και ηθική υποχρέωση τους ,να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στο κοινό καλό.
Εξ άλλου, αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού, απο τα υπόλοιπα.
Έτσι,με ευκαιρία την μη πραγματοποίηση και του εφετινού καρναβαλιού, όλοι οι καρναβαλιστές,προετοιμάζονται για ένα δυναμικό "come back",βάζοντας νέους στόχους, φαντασία και δημιουργικότητα,χωρίς βέβαια να απεμπολούν τον παράγοντα "άνθρωπο",και τις ανάγκες του!
Βέβαια,στο Ρέθυμνο έχουμε μάθει να προσφέρουμε και να αγκαλιάζουμε κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει τον τόπο μας και τους ανθρώπους του!
Μέχρι το καρναβάλι του 2022,μένουμε ασφαλείς!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ