ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γεώργιος Νικ.Σχορετσανίτης : Λογοτεχνικές προσδοκίες και αναπόφευκτες προδοσίες

0

Όπου και αν καταχωρούνται τα βιβλιογραφικά σημειώματα, ενημερώνουν και εμπνέουν όσους τα παρακολουθούν. Πολλοί ομολογούν πως κερδίζουν χρόνο από την ενημέρωση της εκδοτικής κίνησης και έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις επιλογές τους,αλλά και να προβάλουν τις ενστάσεις τους.

Αυτή η προσέγγισηπολλαπλασιάζεταιτόσοόσογίνεταιπερισσότεροπροσιτή.Οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στην επικοινωνία είναι πολλές και εύκολες. Αρκεί να υπάρχει ενδιαφέρον. Αυτό εκφράζεται με την αναζήτηση και γράφεται με αντίσταση,ανυπακοή, αγώνες,μάχες, πάντα μέσα σε λογικά και ανθρωπινά πλαίσια.

Η συνέπεια σε αυτή τη γραμμήδείχνει πως «ότι διαβάζουμε κι ό,τι μαθαίνουμε θέλουμε να το κάνουμε κτήμα των πολλών... ». Το δώρο αξιώνει αντίδωρο!

Το δικαίωμα στο όνειρο είναι μεγάλη κατάκτηση του ανθρώπου.

Τα βιβλία μας βοηθούν να μην βιαζόμαστε αλλά και να μην βαριόμαστε! Όποιο βιβλίο και αν πάρουμε στα χεριά μας νιώθουμε αμέσως διαφορετικά… Ηρεμούμε, σκεφτόμαστε, ανακαλύπτουμε όμορφους παράδεισους, δημιουργούμε σταθερές αξίες,ατενίζουμε νέους ορίζοντες,βλέπουμε μπροστά.Αυτό είναι το πάθος του συγχρόνου λογοτέχνη, που θέλει να το κάνει κτήμα κοινό στον κάθε αναγνώστη, όπως ο Γεώργιος Νικ. Σχορτσανίτης. Ζει το σήμερα,ατενίζοντας το αύριο.Το βιβλίο είναι ό,τι κάνει τον άνθρωπο να μην αισθάνεται ποτέ μόνος του.Φυσικά και τον ίδιο!

 

ΜιχάληςΤρούλης

ΠροέδροςΔημόσιας Βιβλιοθήκης Ρέθυμνου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ