ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Από τώρα για το Πάσχα!

0

Την κ. Παγώνη, την ξέρετε. Δεν μπορεί να μην την ξέρετε. Πιο πολύ ώρα καταναλώνει στις εμφανίσεις της στην τηλεόραση, καθημερινά, από ότι στην ΕΙΝΑΠ, τον συνδικαλιστικό φορέα των γιατρών, της οποίας είναι πρόεδρος. Κι εδώ που τα λέμε, δεν ξαναείδα συνδικαλιστή από οποιαδήποτε τάξη εργαζομένων να σπαταλάει τόση ώρα καθημερινά, στην τηλεόραση.

Κάποιος έπρεπε με τρόπο να της πει, να λιγοστέψει αυτές τις παρουσίες στην τηλεόραση, που πολλές φορές δεν είναι καθόλου απαραίτητες. Ούτε και χρειάζεται να είναι μονίμως ο... μαϊντανός στα πάνελ.

Την τελευταία εβδομάδα βγήκε και μίλησε για το... Πάσχα! Και μας "διαβεβαίωσε" ότι τελικά εκείνη την περίοδο, δηλαδή δυο με τρεις μήνες μετά, όλα θα είναι καλά, οπότε μην ανησυχούμε γιατί θα μπορέσουμε να σουβλίσουμε αρνί. Λες και αυτή ήταν η αγωνία μας!

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας θα πέσουν σταδιακά και με πολύ αργούς ρυθμούς, αναφέροντας ωστόσο, πως μέχρι το Πάσχα θα υπάρξει αποκλιμάκωση των δεικτών. Ας είναι καλά η κ. πρόεδρος, γιατί μας έβγαλε από μια αγωνία και ένα αδιέξοδο.

Το site του CNN GREECE αξιολόγησε το θέμα ως είδηση, το πρόβαλε στη σελίδα του και το συμπλήρωσε με επιλεγμένα κομμάτια από την τηλεοπτική τοποθέτηση της κ. Παγώνη:

«Μετά τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά». «Η ουσία είναι ότι θα σουβλίσουμε αρνί» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η γιατρός ξεκαθάρισε πάντως ότι «ο ιός δε θα φύγει, ο ιός θα είναι εδώ, απλώς με τα αντιικά φάρμακα και με τα εμβόλια θα τον αντιμετωπίζουμε. Αυτό είναι το δια ταύτα. Ο ιός όπως ο ιός της γρίπης και τόσοι άλλοι κορωνοϊοί θα είναι εδώ, θα κάνουμε πρόληψη με τα εμβόλια, και όποιος νοσήσει τότε θα χρησιμοποιήσουμε τα αντιικά και τα πρωτόκολλα που έχουμε».

Προσέξτε τώρα, πώς βγαίνουν οι ειδήσεις. Η κ. Παγώνη μιλάει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Το CNN GREECE, αξιολογεί την τοποθέτηση της ως είδηση και να , έτοιμη η ανάρτηση. Έτσι «σοβαρά», ενημερώνεται ο ελληνικός λαός, στο κινητού του που θα φτάσει, μέσω της Google.

Ας την μαζέψουν, επιτέλους, αυτήν την κυρία… Αν της αρέσει τόσο πολύ να εμφανίζεται στο γυαλί, δεν έχει παρά να ζητήσει από τα κανάλια να την προσλάβουν με δική της εκπομπή. Να είναι σίγουρη πως, «κρα» θα κάνουν ποιος θα την «πρωτοαρπάξει», αλλά μόνο για γιατρός δεν κάνει. Ας της το πει κάποιος πιο σοβαρός γιατρός από την ΕΙΝΑΠ στο αυτί, εμπιστευτικά.

Εκτίθεται και ή ίδια προσωπικά και ο κλάδος που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από σοβαρή ενημέρωση. Και αυτή δεν μπορεί να γίνει από ανθρώπους που τρελαίνονται να γίνουν τηλεπερσόνες. Το αντίθετο. Χρειάζεται να είναι καταρτισμένοι, έχουν χαμηλούς τόνους και επαρκή επιχειρήματα.

Οι εποχές, από πολλές απόψεις, είναι σκληρές και δύσκολες… Οι κραυγές, είναι μέρος του… πολιτισμού μας. Αλλά εμείς, περιμένουμε κάτι καλύτερο. Θέλουμε γιατρούς, επιστήμονες που αγαπούν τη δουλειά τους και νοιάζονται πραγματικά για το συμφέρον της υγείας των ανθρώπων. Θέλουμε πάνω και πρώτα απ’ όλα ανθρώπους που να μας συμπονούν και να μας καταλαβαίνουν.

Είναι αδιανόητο να ζούμε συνεχώς, δυο χρόνια σχεδόν τώρα, με την αγωνία και τον φόβο, ποτ έχουν στη ζωή μας βάλει, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την αποστασιοποίηση για την ασφάλεια μας. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αν αυτό είναι μπορεί να γίνει εφικτό. Να ξαναδούμε τους φίλους μας, να κάνουμε παρέα, κοινωνική συναναστροφή να ανοίξουμε το σπιτικό μας στη φιλοξενία.

Ναι, δεν μας απασχολεί, αν θα σουβλίσουμε το Πάσχα, όπως δεν μας απασχόλησαν τα χριστουγεννιάτικα έθιμα. Έχουμε άλλες, πιο σημαντικές προτεραιότητες στη ζωή μας, δεν είμαστε δεμένοι μ’ αυτό που μάθαμε να λέμε ήθη και έθιμα, σε βαθμό που να γίνονται «βρόγχος» για μας.

Μια σύσταση με αγάπη στην κυρία Παγώνη: Ασχοληθείτε παρακαλώ αποκλειστικά και μόνο με την επιστήμη σας κι αν είναι δυνατόν εκτονωθείτε με την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου των γιατρών που εκπροσωπείτε. Χάρη θα μας κάνετε!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ