ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χειροθετήθηκε «Άρχων Οφφικιάλιος» ο Τσιόδρας!!

0

Είδα δημοσιευμένη την  παρακάτω συγκινητική τόσον, όσον κ επίκαιρη είδηση και θέλησα να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά, τον ενθουσιασμό, την περηφάνια, και τη συγκίνηση, που μου προκάλεσε η απόφαση κατά πρώτο του Παναχρειοτάτου Πατριάρχη του Οικουμενικού Θρόνου. Και κατά δεύτερο η πράξη χοιροθεσίας από αυτόν σε «Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μεγάλης του Χριστού Έκκλησίας» του γνωστού και μη εξαιρετέου λοιμωξιολόγου Καθηγητή κ. κ. Σωτήριου Τσιόδρα!! Και τούτο, γιατί ο γνωστός καθηγητής εργάστηκε, προφανώς, «για το καλό της Εκκλησίας και της ανθρωπότητας, όπως προβλέπει ο Θεσμός!!» Παραπλάνησε τους Έλληνες, τουλάχιστο, κι έστειλε από αυτούς σεβαστό αριθμό στον Παράδεισο!!

Διαβάσετε και την  ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Ανακοινούται, ότι την 1ην Σεπτεμβρίου, ημέραν Τετάρτην, τελείται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ η Εορτή της Ινδίκτου και η Ι. Σύναξις προς τιμήν και μνήμην της Παναγίας της Παμμακαρίστου, ης η αρχαία Ι. Εικών τεθησαύρισται εν αυτώ.

Κατά τον Μ. Εσπερινόν της παραμονής, Τρίτης, 31ης Αυγούστου, και ώραν 6:00 μ.μ., η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσῃ εν τη Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, μετά το πέρας του οποίου θα χειροθετήσῃ τον Ελλογιμ. Καθηγητήν κ. Σωτήριον Τσιόδραν, εξ Αθηνών, εις Άρχοντα Οφφικιάλιον της Μ.τ.Χ.Ε..  Την δ̉ επομένην, ημέραν της Εορτής, θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία εν Πατριαρχική και πολυαρχιερατική συγχοροστασία, τη συμμετοχή της σεπτής Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, ήτις θα ενδημή ενταύθα επ᾿ ευκαιρία των εργασιών της ανά τριετίαν συνερχομένης Συνάξεως αυτής.

Η Ι. Εικών της Παναγίας της Παμμακαρίστου θα είναι εκτεθειμένη, κατά το έθος, εις προσκύνησιν εν τω Σωλέᾳ του Π. Πατριαρχικού Ναού.  

Κατά την Θείαν Λειτουργίαν θα αναγνωσθή και ειδικόν Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος επί τη ημέρα προσευχών υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.»

 Πιστεύω να ενθουσιαστείτε κι εσείς από τη γνωστοποίηση της απόφασης τόσον, όσον κι από την υλοποίηση της χειροθεσίας!  Ασφαλώς θα συμμετείχατε νοερά όσοι από  εσάς είχατε έγκαιρα ενημερωθεί σ’ αυτή την ιερή  και δίκαιη πράξη, που συντελέστηκε την  ημέρα της Ινδικτιώνος πρώτη του τρέχοντα μήνα Σεπτέμβρη, ενώπιον εκατοντάδων Αρχιερέων και πλήθους «Χριστεπώνυμου» Λαού κατά την τριήμερη Σύναξη:  Διαβάσετε, λοιπόν, περί του σπουδαίου αυτού γεγονός:

«Προτού αναφερθώ στα περί ανασχηματισμού, την αγωνία των υπουργών πριν από αυτόν και τις προθέσεις του Πρωθυπουργού, πάμε σε δύο σημαντικές ειδήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τη σημασία του εμβολιασμού στις εφηβικές ηλικίες για την αναχαίτιση της διασποράς και η δεύτερη αφορά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος σήμερα θα χειροθετηθεί Άρχων Οφικιάλιος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ήδη ιεράρχες από όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να συρρέουν στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί Σύναξη περισσότερων από 100 Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου. Οι Ιεράρχες προσέρχονται προκειμένου να συμμετάσχουν σε τριήμερη Σύναξη την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα της Ινδικτιώνος, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την έναρξη του νέου έτους και στο πλαίσιο των 30 χρόνων που συμπληρώνονται το 2021 από την εκλογή του κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην προσευχή υπέρ της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισαγωγική ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπου θα αναφερθεί στα πεπραγμένα της τριετίας ενώ αναμένεται να εστιάσει και στις νέες στοχεύσεις αλλά και στην πανδημία. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής συνεδρίασης είναι ότι για πρώτη φορά έχουν κληθεί και λαϊκοί μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ως ειδικός με μεγάλη εμπειρία για το θέμα της πανδημίας καθώς θέμα της Σύναξης αποτελεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία και η στάση της Εκκλησίας απέναντι στο ζήτημα»… (ΒΗΜΑτοδότης. 31.8.21)

Εγώ τι να ειπώ και τι να σχολιάσω; Αφού «ήδη Ιεράρχες από όλο τον κόσμο συνέρρευσαν στην Κων/πολη, όπου θα πραγματοποιηθεί Σύναξη περισσότερων από 100 Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου.» Έτσι, όπως αναφέρει η δημοσίευση. Άραγε όλοι αυτοί θεωρούνται πως είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πιστοί οπαδοί και λάτρεις του Κυρίου Ιησού Χριστού; Τότε πως ανέχονται Πατριάρχη επί τριάντα χρόνια αυτόν, που «κλίνει ευήκοον ους στην Πανθρησκεία του Εβραιοσιωνισμού; Αυτό, που έχει βέβαια πολύ πιο μεγάλη σημασία από την τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε  στον Τσιόδρα, είναι, όχι το τι πιστεύει και συνιστά κι εντέλλεται ο ελλόγιμος αυτός άνδρας, που αποδέχτηκε αυτή την τιμή, αλλά το τι πιστεύει, συνιστά, διδάσκει, και προτρέπει από τα ΜΜΕ στην…»Αγέλη»!  Κι ακόμη  πιο πολύ για τη Θρησκεία του.  Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αφού τον επιβράβευσε  σημαίνει ότι συμφωνεί με τους λόγους και τις πράξεις του στον υπερθετικό βαθμό, κι  επιβραβεύει κι αυτές, καθώς και το ήθος του κυρίου Καθηγητή!  Επιβραβεύει, δηλαδή, όσα ο κ. Λοιμωξιολόγος διαφήμισε διά των μέσων μαζικής ενημέρωσης της… «Αγέλης», όπως περιφρονητικά, καταφρονητικά, υποτιμητικά, ονομάζουν τους Λαούς οι «Αδελφοί» και συνεργάτες αυτού…

«Ο ευλογών τους ευλογούντάς σε, Κύριε, και αγιάζων τους επί σοί πεποιθότας, σώσον τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν σου. Το πλήρωμα της Εκκλησίας σου φύλαξον· αγίασον τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου σου. Συ αυτούς αντιδόξασον τη θεϊκή σου δυνάμει, και μη εγκαταλίπης ημάς τους ελπίζοντας επί σε. Ειρήνην τω κόσμω σου δώρησαι, ταις Εκκλησίαις σου, τοις ιερεύσι, τω στρατώ και παντί τω λαώ σου· ότι πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον άνωθέν εστι, καταβαίνον εκ σου του Πατρός των φώτων. Και σοί την δόξαν και ευχαριστίαν και προσκύνησιν αναπέμπομεν, τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.» (Ευχή, που ο Ιερέας αναπέμπει προς τον Κύριο κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας. Κείνη την ώρα όμως, που ο Ιερέας αναπέμπει αυτή τη σημαντική προσευχή,  το «Ποίμνιον» δεν προσέχει στο τι λέει ο  «Ποιμένας», αλλά κάνει ντου στο αντίδωρον και την αρτοπλασία…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ