ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Aγωνιστικό κάλεσμα στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους

0

Αγωνιστικό κάλεσμα στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους (α/κ) απευθύνει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Τους καλεί να συσπειρωθούν στους Συλλόγους τους, να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τους οδηγεί ακόμα πιο γρήγορα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Καταγγέλλουν, την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που δεν έχουν δώσει έως τώρα ούτε ένα ευρώ, παρά τις εξαγγελίες. Βεβαίως τα χρήματα που είναι να δώσουν δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις απώλειες του εισοδήματος.Οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα παραμένουν χαμηλές και το κόστος παραγωγής δυσβάσταχτο. Η κοροϊδία με το αγροτικό πετρέλαιο συνεχίζεται, ο πρωθυπουργός δήλωσε στη ΔΕΘ ότι δεν έχει κάτι να πει. Ήταν όμως λαλίστατος όταν το έταζε προεκλογικά!  Υπάρχουν μεγάλες ζημιές στην παραγωγή και τεράστια απώλεια εισοδήματος, που δεν καλύπτονται από τα ψίχουλα που δίνει ο ΕΛΓΑ, 12 έως 18 μήνες μετά τις ζημιές, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων. Επιβάλλεται η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή από όλους τους κινδύνους και νόσους. Παλεύουμε και διεκδικούμε κατώτατες εγγυημένες τιμές, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας επιτρέπουν να βγάζουμε το μεροκάματο.Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, βάζει πλάτη στους βιομηχάνους και εμπόρους να αγοράζουν κάτω του κόστους, σε βάρος των παραγωγών και της λαϊκής κατανάλωσης.Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, που κάτω από την πίεση του κινήματος η κυβέρνηση το απέσυρε μόνο για ένα χρόνο. Κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος να μην πληρώσει τέλος επιτηδεύματος.
Αύξηση εδώ και τώρα του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό για όσο διαρκεί η πανδημία που πλήττει το εισόδημά μας.
Καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός χωραφιού και σπιτιού το ίδιο διάστημα, καμία διακοπή ρεύματος και νερού όπως έχει δρομολογήσει η ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση, μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο όχι μόνο προστασίας αλλά και θωράκισης της δημόσιας Υγείας. Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ. Απαιτούμε επίσης την προστασία των παιδιών μας στα σχολεία. Μέτρα που θα τα προστατεύουν, όπως και τις οικογένειές τους, από την πανδημία και δεν θα γίνουν πηγή μόλυνσης για όλους.
Η κυβέρνηση προχώρησε στον χουντικής έμπνευσης νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων, που στόχο έχει να χτυπηθεί η δράση του λαϊκού κινήματος, να τρομοκρατηθούμε, να φοβηθούμε, να μην αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.Έχουμε και τη θέληση και την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε αυτό το αυταρχικό, αντιδημοκρατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, σε κοινή δράση με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Τέλος, εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο και την ένταση που υπάρχει με την τουρκική επιθετικότητα. Τουρκική επιθετικότητα που υποδαυλίζεται από τη στάση των λεγόμενων συμμάχων μας, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ανησυχούμε διότι, μεγάλος χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός. Αλήθεια, για ποιο σκοπό ο ελληνικός λαός πληρώνει 4 δισ. ευρώ το χρόνο για συνδρομή στο ΝΑΤΟ; Για να δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι τα νερά στο Αιγαίο είναι αμφισβητούμενα;

Παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και την ευθύνη που μας αναλογεί για την πανδημία, δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να παίρνει σειρά αντιλαϊκών αποφάσεων, να μειώνει συνεχώς το εισόδημά μας. Είμαστε έτοιμοι, παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες που υπάρχουν, να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, απαιτώντας να πληρωνόμαστε το μόχθο και τον κόπο μας, την παραγωγή μας, και να μην επιτρέψουμε να μας πάρουν τη γη από τα χέρια μας. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ