ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Η ευρωπαϊκή χώρα όπου το 21% των πολιτών της δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ίντερνετ

0

Το 21% του πληθυσμού της δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το ίντερνετ, έναντι ποσοστού 11% στις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος για την Κροατία, η οποία σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τον ευρωπαϊκό Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) για το 2019, καταγράφει αυτήν την αξιοπρόσεχτη πρωτιά.

Ο DESI είναι ένας σύνθετος δείκτης, που συνοψίζει τους σχετικούς δείκτες για την ψηφιακή απόδοση της Ευρώπης και παρακολουθεί την εξέλιξη των κρατών μελών της Ε.Ε. στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα. Επίσης, στον δείκτη αποτυπώνονται οι ανισότητες μεταξύ των κρατών-μελών της Ένωσης, όσον αφορά τη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτύου.

Όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα έως 25 ετών στην Κροατία χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κανονικά. Η χρήση του είναι διαδεδομένη στους πολίτες της χώρας ηλικίας μεταξύ 25 και 34 ετών και μόνο το 1% των Κροατών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το ίντερνετ. Ωστόσο, το 62% των πολιτών ηλικίας άνω των 65 ετών δεν έκανε ποτέ χρήση του Διαδικτύου.

Η Φινλανδία, η Σουηδία, οι Κάτω Χώρες και η Δανία σημείωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο DESI 2019 και είναι μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στην ψηφιοποίηση, σημειώνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ