ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Πώς θα επιταχύνετε την ανάρρωση από κάταγμα

0

Η θεραπεία ενός σπασμένου οστού απαιτεί χρόνο και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία του ασθενούς, η γενική υγεία, η διατροφή, η ροή του αίματος στα οστά και η εντατική θεραπεία. Αυτές οι συμβουλές ίσως σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης:

Σταματήστε το κάπνισμα. Oι ασθενείς που καπνίζουν, χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να θεραπευτούν και ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ενοχλήσεις (μη θεραπεία του οστού). Το κάπνισμα μεταβάλλει τη ροή του αίματος στα οστά και η ροή του αίματος παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και κύτταρα για να επιτρέψει στο οστό να θεραπευτεί. Το νούμερο ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι η ανάρρωσή σας από κάταγμα δεν θα καθυστερήσει. Αν γνωρίζετε κάποιον που έχει κάταγμα και καπνίζει, βρείτε τρόπους για να τον βοηθήσετε να το σταματήσει.

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή. Η θεραπεία του οστού απαιτεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά, που το σώμα χρειάζεται για να διατηρήσει απλά την υγεία των οστών. Οι ασθενείς με τραυματισμό πρέπει να κάνουν ισορροπημένη διατροφή και να εξασφαλίζουν επαρκή διατροφική πρόσληψη όλων των ομάδων τροφίμων. Αυτά που βάζουμε στο σώμα μας καθορίζουν πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει το σώμα και να ανακάμψει από τραυματισμό. Αν σπάσετε ένα οστό, σιγουρευτείτε ότι κάνετε μια ισορροπημένη διατροφή, ώστε αυτό να παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ανακάμψει πλήρως.

Παρακολουθήστε το ασβέστιο. Η εστίαση πρέπει να επικεντρώνεται σε όλα τα θρεπτικά συστατικά. Είναι αλήθεια ότι το ασβέστιο χρειάζεται για να θεραπεύσει τα οστά, αλλά η λήψη υπερβολικών δόσεων ασβεστίου δεν θα σας βοηθήσει να επουλωθεί το κόκκαλο σας πιο γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε τη συνιστώμενη δόση ασβεστίου, και αν όχι, προσπαθήστε να καταναλώσετε περισσότερο φυσικό ασβέστιο - ή σκεφτείτε μήπως πάρετε συμπλήρωμα. H λήψη μεγάλων δόσεων ασβεστίου δεν βοηθάει ένα οστό να επουλώνεται πιο γρήγορα.

Συμμορφωθείτε με το σχέδιο θεραπείας. Ο γιατρός σας θα σας συστήσει θεραπεία και θα πρέπει να συμμορφωθείτε με αυτή. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει θεραπείες όπως γύψο, χειρουργική επέμβαση, πατερίτσες ή άλλα. Η αλλαγή της θεραπείας πριν από το χρονοδιάγραμμα μπορεί να καθυστερήσει την ανάρρωσή σας. Αφαιρώντας τον γύψο κατά βούληση ή περπατώντας πάνω με ένα σπασμένο οστό πριν το επιτρέψει ο γιατρός σας, ίσως να καθυστερήσει τον χρόνο σας επούλωσης.

Ρωτήστε τον γιατρό σας. Υπάρχουν μερικά κατάγματα που μπορεί να έχουν εναλλακτικές θεραπείες. Για παράδειγμα, τα κατάγματα "Jones" του ποδιού είναι ένα αμφιλεγόμενο τμήμα θεραπείας. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα κατάγματα συνήθως επουλώνονται με ακινητοποίηση σε γύψο και χρήση πατερίτσας. Ωστόσο, πολλοί γιατροί θα προτείνουν χειρουργική επέμβαση για αυτά τα κατάγματα επειδή οι τα οστά έτσι τείνουν να επουλωθούν πολύ γρηγορότερα. Η χειρουργική επέμβαση δημιουργεί πιθανούς κινδύνους, επομένως οι επιλογές αυτές πρέπει να ζυγίζονται προσεκτικά. Εντούτοις, μπορεί να υπάρχουν επιλογές που αλλάζουν τον χρόνο που χρειάζεται για να θεραπευτεί ένα οστό.

Συσκευές αύξησης ρυθμού επούλωσης. Τις περισσότερες φορές, οι εξωτερικές συσκευές δεν βοηθούν πάρα πολύ στην επιτάχυνση της επούλωσης κατάγματος. Η ηλεκτρική διέγερση, η επεξεργασία υπερήχων και ο μαγνήτης δεν έχουν αποδειχθεί ότι επιταχύνουν την επούλωση των περισσότερων καταγμάτων. Ωστόσο, σε δύσκολες καταστάσεις, αυτές μπορεί να είναι χρήσιμες για να βοηθήσουν στην θεραπεία των σπασμένων οστών.

Ο καθένας θέλει να θεραπεύσει το οστό του όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ανακάμψει ο τραυματισμός. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα βήματα θα βεβαιωθείτε ότι κάνετε ότι μπορείτε για να κάνετε τα οστά σας να ανακάμψουν το συντομότερο δυνατό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ