ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Υποθυρεοειδισμός: Πώς θα βελτιώσω τη μνήμη μου;

0

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με υποθυρεοειδισμό είναι ότι, πολλές φορές, η συγκέντρωση γίνεται δύσκολη, και εμφανίζονται προβλήματα με την μνήμη. Η ορμόνη του θυρεοειδούς αδένα ελέγχει τον μεταβολισμό κάθε οργάνου του σώματος, μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος. Όταν τα επίπεδα αυτής της ορμόνης είναι χαμηλά, η μνήμη μας και η δυνατότητά μας αν συγκεντρωθούμε επηρεάζονται.

Για πολλούς ασθενείς, αυτό το σύμπτωμα δεν είναι πολύ σημαντικό. Άλλωστε, μια έγκαιρη διάγνωση και η σωστή θεραπεία μπορούν να σταματήσουν αυτά τα συμπτώματα, όπως και άλλα του υποθυρεοειδισμού. Αν, όμως, δεν λαμβάνετε θεραπεία, μπορεί το πρόβλημα να γίνει πιο σοβαρό, να προκληθούν σημαντικά προβλήματα στον οργανισμό, μεταξύ των οποίων προβλήματα στις γνωστικές σας δεξιότητες—αυτές οι περιπτώσεις, όμως, είναι πολύ σπάνιες.

Τα καλά νέα σε όλο αυτό; Είναι πάρα πολύ εύκολο να μετρήσετε τα επίπεδα θυρεοειδικής ορμόνης σας, και οι εξετάσεις είναι τόσο ακριβείς, που ο γιατρός σας θα μπορέσει να σας ενημερώσει αν λαμβάνετε την σωστή δοσολογία φαρμάκων. Αν διαχειρίζεστε την ασθένειά σας, τα προβλήματα μνήμης δεν θα είναι σημαντικά.

Πώς θα βελτιώσω τη μνήμη μου;

Μην ξεχνάτε ποτέ τα φάρμακά σας: Είναι ο μόνος τρόπος να ρυθμίσετε σωστά την θυρεοειδική ορμόνη, και να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού.

Γυμναστείτε: Η τακτική άσκηση έχει πολύ μεγάλα οφέλη για τον εγκέφαλό μας, συνεπώς είναι απαραίτητο να γυμνάζεστε. Επίσης, το να βγαίνετε από το σπίτι και να έχετε κοινωνική ζωή είναι ακόμα ένας παράγοντας που επηρεάζει την καλή υγεία του εγκεφάλου.

Κοιμηθείτε καλά: Φτιάξτε το πρόγραμμα του ύπνου σας, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα, καθώς ο αρκετός ύπνος είναι αναγκαίος για να είναι υγιής ο εγκέφαλός μας.

Παίξτε παιχνίδια μνήμης: Ό,τι μπορεί να κρατήσει τον εγκέφαλό σας σε εγρήγορση, από κουίζ Sudoku μέχρι σταυρόλεξα και παιχνίδια με χαρτιά, η μνήμη μας μπορεί να παραμένει δυνατή όσο την εξασκούμε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ