ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με αφετηρία ένα τάμα, συμπληρώθηκαν δεκαέξι χρόνια πεζοπορίας προς την Αγία Μαρίνα στο Όρος

0

Μια προσωπική δοκιμασία που ξεπεράστηκε χάρη στην πίστη στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί μια όμορφη παράδοση που συνεχίζεται αδιάκοπα εδώ και δεκαέξι χρόνια στο Ρέθυμνο. Κάθε χρόνο, δεκάδες συμπολίτες ακολουθούν μια νυχτερινή πεζοπορία προς το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Όρος, συμμετέχοντας σε ένα προσκύνημα που ξεκίνησε από το τάμα μιας γυναίκας και εξελίχθηκε σε μια ξεχωριστή συλλογική εμπειρία.

Η ιστορία ξεκινά το 2010, όταν μια Ρεθεμνιώτισσα βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Με βαθιά πίστη στην Αγία Μαρίνα, υποσχέθηκε πως, αν κατάφερνε να ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής της, θα περπατούσε μέχρι το εκκλησάκι της στο Όρος ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Το πρώτο προσκύνημα πραγματοποιήθηκε μαζί με τον σύζυγό της. Τα επόμενα χρόνια, όμως, στην πορεία άρχισαν να συμμετέχουν φίλοι, συγγενείς και γνωστοί, με αποτέλεσμα η πρωτοβουλία να αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση και να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο αντάμωμα πίστης.

Πλέον, μερικές δεκάδες Ρεθεμνιώτες δίνουν κάθε χρόνο το ίδιο ραντεβού. Τη Δευτέρα πριν από τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας, στις 8 το βράδυ ξεκινούν από το Ρέθυμνο και μετά από πεζοπορία τριών ωρών, φτάνουν στον προορισμό τους.

Στο εκκλησάκι τους περιμένουν ακόμα περισσότεροι προσκυνητές, ενώ ο ιερέας διαβάζει μια ευχή για την υγεία και την ευλογία όλων των παρευρισκόμενων. Ακολουθεί φιλοξενία που ετοιμάζουν οι κάτοικοι της περιοχής, με τη συμβολή της γυναίκας που πριν από δεκαέξι χρόνια έκανε το πρώτο εκείνο τάμα.

Μια προσωπική υπόσχεση μετατράπηκε με το πέρασμα των χρόνων σε μια παράδοση που φέρνει κοντά ανθρώπους κάθε ηλικίας, αναδεικνύοντας τη δύναμη της πίστης.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Με αφετηρία ένα τάμα, συμπληρώθηκαν δεκαέξι χρόνια πεζοπορίας προς την Αγία Μαρίνα στο Όρος

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ