Βίντεο από τη μαφιόζικη επίθεση σε βάρος κτηνοτρόφου στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου βλέπει το φως της δημοσιότητας, καταγράφοντας καρέ-καρέ τα όσα εκτυλίχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2024. Υπενθυμίζεται ότι ο κτηνοτρόφος και ενώ βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιο του, όταν κουκουλοφόρος τον πυροβόλησε στα πόδια και στο χέρι, ενώ του ακρωτηρίασε και τμήμα της γλώσσας.
Στο οπτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Livenews του MEGA ο κουκουλοφόρος εμφανίζεται να περπατά σκυφτός για να αποφύγει τον ανιχνευτή κίνησης.
Ο κτηνοτρόφος, που επέζησε από θαύμα παρά τους πυροβολισμούς και τα σοβαρά τραύματα που υπέστη, περιέγραψε όλα όσα βίωσε τα βασανιστικά λεπτά, δίνοντας τη δική του συγκλονιστική μαρτυρία.
«Θυμάμαι. Μπήκαν στο ποιμνιοστάσιο με μάσκα, με χτύπησαν, με άφησαν πεθαμένο, με τη γλώσσα, την έκοψαν. Με άφησαν πεθαμένο. Αφού ζω, με βοήθησε η Παναγία και δεν πέθανα. Δεν κατάλαβα τίποτα. Εκεί, την ώρα που πήγα να ανοίξω την αποθήκη και την ώρα που κρυβόταν εκεί πέρα, είχα βάλει και συναγερμό, είχα βάλει και… ήταν 2 ώρες μέσα. Δύο ώρες περίμεναν να πάω στο υπόστεγο από τις 4.10. Ένας ήταν αυτός, με κουκούλα. Δεν γνώρισα ποιος είναι. Ήταν ντόπιος, δεν ήταν ξένος από την μιλιά (τον κατάλαβα). Στην αρχή δεν μίλαγε. Όταν πίστεψε ότι πέθανα (μίλησε) γιατί έπεσα κάτω, με κλώτσησε. Εγώ δεν ανέπνεα, δεν άνοιξα τα μάτια μου για να φύγουν. Έλεγα (μέσα μου) ‘’να φύγουν, δεν γίνεται αλλιώς’’. Αλλά με είχανε μιτσερώσει (τραυματίσει) στη σπονδυλική στήλη, στα πόδια, στη μηριαία έτρεχε αίμα το οποίο, αν δεν είχα το κινητό στη τσέπη, που δεν φαινόταν… Πρόλαβα και πήρα τηλέφωνο και ήρθαν αμέσως, δηλαδή, μετά το συμβάν σε 3 λεπτά ήρθαν τα παιδιά μου και μετά ήρθε κι η αστυνομία.
»Με πυροβόλησαν. Έπεσα κάτω και μετά φεύγοντας με ξανά πυροβόλησε και μετά μου έκανε τα βασανιστήρια. Στο τέλος που βεβαιώθηκε ότι πέθανα, έδωσε σήμα, μίλησαν (με τον συνεργό) και λέει: ‘’Πέθανε’’. Στην αρχή δεν μιλούσε καθόλου και μετά που έπεσα εγώ όπως έπεσα παρατήρησα ήταν με στρατιωτική φόρμα, κόκκινα γάντια και κουκούλα. Μετά φεύγοντας, έκλεισε την πόρτα από εκεί που μπήκα εγώ, έκλεισε το φως και φεύγοντας από την άλλη μεριά βγήκε και μου ‘’παίζει’’ άλλες δύο. Ήταν 4-5 (σφαίρες) και μετά μου ‘’παίζει’’ άλλες δύο φεύγοντας δηλαδή, ήταν οι χαριστικές βολές. Γιατί δεν πέθανα, αυτό είναι θαύμα. Μετά, εγώ ήμουν στο νοσοκομείο στο Πανεπιστημιακό, 8 μήνες, μετά 3 μήνες στα Χανιά στο νοσοκομείο, ένα στο Ρέθυμνο. Είμαι, δεν σου λέω τίποτα, 1,5 χρόνο τώρα με βασανίζουν και βασανίζομαι».
Ενώ για το ποιος ενδέχεται να κρύβεται πίσω από την επίθεση είπε: «Αυτοί που ήταν και πρώτοι, αυτοί που ήταν και (στην υπόθεση) του γιου μου, αυτοί είναι. Πληρώσανε κάποιον; Δώσανε το στίγμα και την εντολή; Δεν ξέρω. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, μόνο άνθρωποι δεν είναι. Κανίβαλοι είναι. Και δεν τον έκανα και κακό. Κακό δεν τον έκανα, μόνο καλό του έχω κάνει».
cretalive.gr
