ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σεισμός … ενημέρωση… προστασία…

0

 Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  οι  μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 16ου Δημοτικού  Σχολείου Ρεθύμνου βίωσαν μια υπέροχη  εμπειρία  μάθησης και ανακάλυψης σχετικά με τα σεισμικά φαινόμενα. Έμαθαν τρόπους αποτελεσματικής προστασίας από τους σεισμούς και διαχείρισης των συναισθημάτων τους σχετικά με αυτούς.

Μετά την  επίσκεψή τους στην εταιρεία  ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ ΑΕΞΤΕ  κατανόησαν στο έπακρο την αναγκαιότητα  της αντισεισμικής θωράκισης και ανθεκτικότητας των κτιρίων. Ο  κ.  Γιώργος Τσιχλάκης  υποδέχτηκε εγκάρδια τα παιδιά , τα οποία έζησαν μια εξαιρετική φιλοξενία. Τους εξήγησε με σαφή και κατανοητό τρόπο τη σημασία της ενίσχυσης της σεισμικής ικανότητας των κατασκευών με σκοπό τη μείωση της σεισμικής διακινδύνευσης.

Τα παιδιά παρατήρησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την κοπή και διαμόρφωση χάλυβα οπλικού σκυροδέματος. Εντυπωσιάστηκαν με τα σύγχρονα μηχανήματα όπου παράγεται το αντισεισμικό σπείρωμα, καθώς και κάθε είδους αντισεισμικών συνδετήρων. Έκπληκτα παρακολούθησαν τα τμήματα κάμψης , διαμόρφωσης , συγκόλλησης σιδήρου και κυρίως παραγωγής  φρεατοπασσάλων.  Ο κ.  Τσιχλάκης τους τόνισε πως ο σχεδιασμός και η κατασκευή κτιρίων να δέχονται με ασφάλεια τις σεισμικές καταπονήσεις  πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα όλων μας, καθώς η χώρα μας παρουσιάζει την υψηλότερη σεισμική επικινδυνότητα στην Ευρώπη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αποφάσισαν ομόφωνα  να συνεχίσουν και την επόμενη σχολική χρονιά με τους σεισμούς με περισσότερα εκπαιδευτικά σενάρια  και  κάνοντας επίσκεψη σε  επιχειρήσεις και φορείς  που είναι αρμόδιοι για την προστασία μας από τους σεισμούς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σεισμός … ενημέρωση… προστασία…

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ