ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Λαμπρή στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

0

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, 4ης Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος προέστη της Ακολουθίας της Παννυχίδος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Στη συνέχεια, μετά την Τελετή της Αναστάσεως, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο του Πάσχα και τέλεσε την Πασχαλινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννου Κεφαλογιάννη, του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και των Προκρίτων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Τελετή της Αναστάσεως τελέσθηκε εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, λόγω των εκτάκτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και της έντονης βροχόπτωσης, την οποία ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε ως ευλογία του Θεού, ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά.

Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους πιστούς που παρέμειναν μέχρι το τέλος της Πασχαλινής Θείας Λειτουργίας και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ευχόμενος πλούσια τη Χάρη του Αναστάντος Χριστού σε όλους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ