ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επερώτηση - πρόταση για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

0

Τα προβλήματα των νοσοκομείων της Κρήτης είναι πολλά, από την υποστελέχωση ,την εξουθένωση του ανθρώπινου δυναμικού την διαρκή υποχρηματοδότηση ,την επιβολή της επί πληρωμής παροχής  υπηρεσιών (απογευματινά χειρουργεία)

.Ένα από αυτά τα προβλήματα που συμβάλλουν στην επιδείνωση όλων των παραπάνω είναι ότι οι νέοι γιατροί αρνούνται να κάνουν αίτηση για τις θέσεις που προκηρύσσονται  λόγω των υψηλών ενοικίων που απαιτούν σχεδόν  τα δύο τρίτα του μισθού τους. Το αποτέλεσμα οι περισσότερες θέσεις να βγαίνουν άγονες.

Θεωρούμε αναγκαίο η περιφέρεια σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους να συμβάλλει στην λύση του παραπάνω θέματος. Μια πρόταση θα μπορούσε να είναι η απόκτηση (αγορά –μίσθωση ) ξενοδοχείου και η προσφορά δωρεάν διαμονής στους νέους γιατρούς που δέχονται να αναλάβουν θέση εργασίας στο νομό μας .

Επίσης δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 27/3/2024 σε ιστότοπο (capital.gr) η παρακάτω είδηση:

“Τα 4 ξενοδοχεία στην Κρήτη που βγαίνουν στο σφυρί τον Απρίλιο”

Ένα απ΄αυτά βρίσκεται στον Πλατανέ Ρεθύμνου με δυναμικότητα 58 δωματίων .Είναι κατά τη γνώμη μας μία πρόταση που πρέπει να διερευνηθεί. Όπως θα μπορούσε να διερευνηθεί η δυνατότητα σε συνεργασία με σύλλογο ξενοδόχων αναζήτησης πιθανών λύσεων.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει απαθής στην υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας στον τόπο μας .Θεωρούμε αναγκαίο να ερευνηθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης ,απόκτησης ,ενοικίασης καταλυμάτων που θα συμβάλλουν στην μείωση της έντασης του προβλήματος και θα αποτελέσουν μέρος της λύσης αυτού του έντονου προβληματισμού που διακατέχει την τοπική κοινωνία.

Για την παράταξη μας στόχος θα πρέπει να είναι η απόκτηση –δημιουργία μιας δημόσιας υποδομής που θα επιτρέπει την επίλυση του στεγαστικού των νέων γιατρών που αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Ρέθυμνο. Είμαστε ανοιχτή σε κάθε πρόταση που κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Η περιφέρεια θα πρέπει να αναζητήσει τα μέσα ώστε να σταματήσει την πολύπλευρη υποβάθμιση και απαξίωση των νοσοκομείων της Κρήτης. Όταν διάσημοι και βουλευτές δεν βρίσκουν ΜΕΘ για τους οικείους τους τι περιμένει τον απλό κόσμο ?

 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ-ΟΥΡΑΝΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΛΟΣ Π.Ε.Ρ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ