ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

0

Το πρωί της Κυριακής των Βαΐων, 28ης Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ατσιποπούλου, συμπαραστατούμενος υπό του Εφημερίου της Ενορίας, Αιδεσ. Πρωτ. Μιχαήλ Μυστράκη.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο π. Μιχαήλ καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο με θερμούς λόγους, εκφράζοντας τη συγκίνησή του, διότι ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πρώτη Λειτουργία μετά την πρόσφατη ανακαίνιση του Ιερού Ναού, και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους, όσοι συμπαραστάθηκαν στο μεγάλο αυτό έργο.

Καταληκτικώς, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνέχιση της καθιερωμένης παραδόσεως της τελέσεως Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κατά την Κυριακή των Βαΐων στο Ατσιπόπουλο, καθώς και θερμές ευχαριστίες στον π. Μιχαήλ και σε όλους όσοι κοπίασαν με φιλότιμο και προθυμία για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, και αναφέρθηκε στα σπουδαία μηνύματα της Κυριακής των Βαΐων, προτρέποντας τους πιστούς ποτέ στη ζωή τους να μη μετατραπούν σε άχρωμο και απρόσωπο όχλο και να προσέχουν πάντοτε στην πίστη τους και στη σχέση τους με τον Χριστό να μη μετατρέπουν το «ωσαννά» σε «σταύρωσον αυτόν». Ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε σε όλους καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

Παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης κ. Δημήτριος Λελεδάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Εθελοντισμού, Πρασίνου και Αδέσποτων Ζώων κ. Γεώργιος Παπαδόσηφος, οι Πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου, Κρητικόπουλα με παραδοσιακές ενδυμασίες και πλήθος πιστών και μικρών παιδιών, τα οποία με χαρά διακόνησαν στη Θεία Λειτουργία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ